Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. CzasiU Opublikowano 29 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Witam serdecznie. Obiecałem że do końca roku zawita czerwona, a więc jesteśmy. Marka: Opel Model: Omega B FL Rok produkcji: 2000 Fabryka: Russelsheim, Niemcy Silnik: 2.5 V6 (X25XE) Skrzynia: Manual Kolor: Moroccan Red – 573 Napęd: RWD Wyposażenie: - 4x El. Szyby - El. Szyberdach - El. Lusterka + podgrzewanie - El. Ustawienie Foteli - Lusterko wsteczne fotochromatyczne - Światła ksenonowe - Siedzenia i kanapa skórzane + podgrzewanie - Przyciemniane szyby - Centralny zamek z pilota + immobilizer - Autoalarm - Podgrzewana tylna szyba - Bagażnik otwierany z pilota - Climatronic dwustrefowy - Komputer pokładowy - Kontrola trakcji - Spryskiwacze przednich reflektorów - Światła przeciwmgielne (z Cadillaca Catery) - ABS - 4x Poduszki powietrzne - Stacja multimedialna 2-din GMS6808 - Sterowanie radiem z kierownicy - Wspomaganie kierownicy - Bagażnik dachowy - Alufelgi Przeprowadzone modyfikacje: - Przednia dokładka - Tylni zderzak Irmscher - Lotka na klapie Irmscher - Zderzak zrobiony na gładko - Rejestracja zrobiona na magnes - Progi Steinmetz - Grill Steinmetz + Logo Opel/irmscher - Przednie błotniki poszerzane - Halogeny z Cadillaca Catery - Wydech Steinmetz zrobiony na Duplex - Przyciemnione lampy przednie + wymiana odbłyśników - Podświetlenie Led tablicy rejestracyjnej - Alufelgi MK18 18' - Sprężyny H&R -35mm + Amortyzatory TRW - Zaciski malowane na czerwono - Stacja multimedialna 2-din GMS6808 Prestige - Audio: Zestaw odseparowany woofer DLS R6A 80/120RMS + zwrotnice + tweetery - Audio: Wzmacniacz 4-kanałowy Soundstream Picasso Nano 4x 110RMS / 2x 280RMS - Audio: Subwoofer aktywny, skrzynia szczelinowa z głośnikiem Magnat 300RMS/600RMS - Climatronic plastikowy z czerwonym podświetleniem - Panel sterowania szyb z czerwonym podświetleniem - Siedzenia i kanapa skórzane z podgrzewaniem - Zagłówki z dziurami z Omegi B - Boczki skórzane z Omegi B + sterowanie szyb - CupHolder przedni i tylni z Cadillaca Catery - Lusterko wsteczne fotochromatyczne - Szyba Solarna - Biały zbiorniczek płynu chłodniczego - Podsufitka czarna M3 + szyberdach przeszywany czerwoną nicią - Plastiki wnętrza robione na czarny mat (w toku) - Czerwone oświetlenie wnętrza częściowe - Bagażnik dachowy oryginalny Omegi - Nowy Aku żelowy Plany na przyszłość: - Zrobienie kompletnej blacharki i zabezpieczenie (Priorytet!) - Swap na silnik V8 lub V6/R4 turbodoładowany - Kompletny wydech z kwasówki - Montaż Tempomatu (leży i czeka) - Montaż Webasto - Kierownica Irmscher, zrobienie jej w Carbonie (leży i czeka) - Swap hamulców z W220 albo BMW E38 - Montaż rozpórki kielichów (Leży i czeka) - Dokończenie całego podświetlenia na czerwono - Dokończenie malowania plastików środka - Zamontowanie airRide - Siedzenia RECARO - Montaż lodówki Zdjęcia, aktualne na dzień 29.12.2023 Zdjęcia po kupnie Omegi To tak pokrótce. Przede mną jeszcze bardzo dużo pracy ale powoli będziemy dążyć do ideału 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zacnie milordzie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 No w końcu ;) Cieszy mnie toWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marros Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Piękna przemiana względem dnia zakupu W ogóle rzadko spotykany kolor na Omedze, na ulicy jeszcze nigdy nie widziałem czerwonej Fl'ki, bordowe, wiśniowe itp. się zdarzały, ale czysta czerwień nigdy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. CzasiU Opublikowano 29 Grudnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 2 godziny temu, Marros napisał(a): Piękna przemiana względem dnia zakupu W ogóle rzadko spotykany kolor na Omedze, na ulicy jeszcze nigdy nie widziałem czerwonej Fl'ki, bordowe, wiśniowe itp. się zdarzały, ale czysta czerwień nigdy Trafiła mi się jak ślepej kurze ziarno, bo wcześniej nie wiedziałem że ten kolor jest tak unikatowy Z tym kolorem to jak ze smokami, każdy coś tam słyszał ale nikt nie widział 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Wyświetlacz byś jakiś ormalny ogarnął i panel EEC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzasiU Opublikowano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 9 godzin temu, Misiek napisał(a): Wyświetlacz byś jakiś ormalny ogarnął i panel EEC Panel to jest tam wsadzony nówka sztuka plastik od Krystiana M. z czerwonym podświetleniem No ten CID to by mi się przydał bo razi trochę po oczach ale są priorytety. I tak będę chciał zmienić zegary, podświetlenie to wtedy się za to wezmę od razu. Chyba że coś mnie najdzie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMEGATOR Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 W końcu się i tu pochwalił. Piękna jest. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zarowki na czerwone wymienic w midzie czy tam gidzie i masz rozwiązanie dopoki cida nie wsadzisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzasiU Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Dzięki @OMEGATOR wszystkie na tym zdjęciu są piękne i te których akurat się nie załapały wtedy na foto 2 godziny temu, Grabarz napisał(a): Zarowki na czerwone wymienic w midzie czy tam gidzie i masz rozwiązanie dopoki cida nie wsadzisz Tak masz rację, taki też miałem zamysł na te święta żeby wymienić. Nie kupiłem żarówek na alledrogo bo mówię w sklepie motoryzacyjnym będą i akurat był wszystkie kolory oprócz czerwonych I cały misterny plan w p.... Muszę zamówić i będę wymieniał po nowym roku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 A to jeszcze fota ode mnie: 17 godzin temu, CzasiU napisał(a): No ten CID to by mi się przydał No mam ich trochę (koło 15 sztuk) Także wiesz.... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 No to i ode mnie tez fota 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzasiU Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Misiek napisał(a): A to jeszcze fota ode mnie: No mam ich trochę (koło 15 sztuk) Także wiesz.... Ewidentnie widać na zdjęciu że jeszcze 2 promile w wydychanym Znając ciebie to pół elektroniki Omegowej masz w piwnicy, nie wspominając o tych CIDach Będę coś rzeźbił z licznikiem to uderzę do ciebie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Moniczka Opublikowano 30 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 To ja też : 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzasiU Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Moniczka napisał(a): To ja też : Dziękuję Monia To chyba brakuję mi jeszcze jednej osoby która robiła mi zawsze zdjęcia Omegi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 11 minut temu, CzasiU napisał(a): Ewidentnie widać na zdjęciu że jeszcze 2 promile w wydychanym Znając ciebie to pół elektroniki Omegowej masz w piwnicy, nie wspominając o tych CIDach Będę coś rzeźbił z licznikiem to uderzę do ciebie No jest tego trochę. Muszę się też troche pozbyć tego aby miejsce jakieś ogarnąć. Także zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniczka Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 I jeszcze jedno: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk2828 Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia te a na OWLA to jedziesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia No jak nie jak tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, Grabarz napisał(a): No jak nie jak tak Kiedy to? Ani razu z @Jus-Tinka nie byliśmy na takim wydarzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 24-26 maj to dawajcie bo to ostatnia imprrza owla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 10 minut temu, Grabarz napisał(a): 24-26 maj to dawajcie bo to ostatnia imprrza owla Słyszałem. Gorzej jak to pokryje się ze zlotem ..... hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia No to trzeba inny termin zlotu ustalic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jus-Tinka Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Godzinę temu, Misiek napisał(a): Słyszałem. Gorzej jak to pokryje się ze zlotem ..... hmmm Nasz zlot jest dla nas ważniejszy, w końcu go organizujemy i musimy się na tym skupić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_mama_iwy Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Godzinę temu, Grabarz napisał(a): No to trzeba inny termin zlotu ustalic To nie jest takie proste. Myślę, że wiesz doskonale o tym. Na Łódzkim na pewno się widzimy.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi