Grabarz Opublikowano 30 Grudnia 2023 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Siemanko, potrzebował bym schemat jak podlaczyc lusterko wsteczne z podswietleniem inl fotochromem. Potrzebuję to zaaplikować do innego auta dlatego potrzebny mi schemat, ktos cos?
Misiek Opublikowano 30 Grudnia 2023 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Piny od dołu: 1 - +12V (po zapłonie) 2 - masa 3 - bieg wsteczny biało/czarny 2
Dolot Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Odświeżę. Jak podłączyć to lusterko jak fabrycznie u mnie nie wychodziło? W co się tam wpiąć u góry?
Misiek Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września W dniu 12.09.2026 o 09:32, Dolot napisał(a): Odświeżę. Jak podłączyć to lusterko jak fabrycznie u mnie nie wychodziło? W co się tam wpiąć u góry? Możesz w kostkę od lampek podświetlenia jeśli chodzi o zasilanie. Najlepiej po zapłonie, czyli: brązowy - masa i czarny: plus 12V po zapłonie. Natomiast jeśli chodzi o bieg wsteczny czyli rozjaśnianie się lusterka to musisz się podłączyć pod biało/czarny. Jak masz wyprowadzoną fabrycznie wiązkę to ten kabel jest z kostką. Jeśli natomiast nie to podłączasz go koło nóg pasażera odkręcając maskownicę lub (ale tyo więcej rzeźby) pod kostkę od radia bo też ma ten pin od cofania. Na zdjęciu miejsce podłączenia pod sygnał cofania. Zawsze tez możesz wyprowadzić zasilanie też tam podprowadzić aby nie rozdzielać kabli, że część tu a część tam. Dobrze jest tez mieć multimetr
Dolot Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Godzinę temu, Misiek napisał(a): Możesz w kostkę od lampek podświetlenia jeśli chodzi o zasilanie. Najlepiej po zapłonie, czyli: brązowy - masa i czarny: plus 12V po zapłonie. Natomiast jeśli chodzi o bieg wsteczny czyli rozjaśnianie się lusterka to musisz się podłączyć pod biało/czarny. Jak masz wyprowadzoną fabrycznie wiązkę to ten kabel jest z kostką. Jeśli natomiast nie to podłączasz go koło nóg pasażera odkręcając maskownicę lub (ale tyo więcej rzeźby) pod kostkę od radia bo też ma ten pin od cofania. Na zdjęciu miejsce podłączenia pod sygnał cofania. Zawsze tez możesz wyprowadzić zasilanie też tam podprowadzić aby nie rozdzielać kabli, że część tu a część tam. Dobrze jest tez mieć multimetr Czyli jeśli samo podświetlenie to jest mało roboty. To lusterko ma też funkcje rozświetlania przy biegu wstecznym? nie miałem pojęcia
Rekomendowane odpowiedzi