Misiek Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca 1 godzinę temu, Tazz napisał(a): No i skończone Podoba mi się efekt przy okazji żonowóz oznaczony To wymysl żony No coś Ty Kombi @Jus-Tinka : 2
Dandi Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca 6 godzin temu, Tazz napisał(a): Dzisiaj znowu trochę czasu wolnego to i żonowóz doczekał się polerki No i oczywiście jak tylko skończyłem polerować i miałem nakładać wosk to zaczął padać deszcz... Przynajmniej widać efekt polerki odrazu jak przestanie padać i wyschnie to jeszcze wosk położę Ps. Lusterka w passacie od poniedziałku mają nowe wkłady Jak mogę doradzić to polecam jeszcze to sobie kupić kilka osób z forum już to używa bo im podpowiedziałem efekt zaufajmy na długo można ręcznie robić mikrofibra 3
Tazz Opublikowano 8 Lipca Autor Opublikowano 8 Lipca Robiłem to polerką mechaniczna i pasta manzerna 2500, jak na pierwszy raz jestem z siebie i efektu zadowolony, do tego poszedł wosk soft99. Ale dzięki za radę, jak się skończy mi pasta to zobaczę tą Twoją
Dandi Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 6 godzin temu, Tazz napisał(a): Robiłem to polerką mechaniczna i pasta manzerna 2500, jak na pierwszy raz jestem z siebie i efektu zadowolony, do tego poszedł wosk soft99. Ale dzięki za radę, jak się skończy mi pasta to zobaczę tą Twoją To moje jest wosk ale na ponad 20 lat pracy w zawodzie to jedno z lepszych i naprawdę robiących robotę
Tazz Opublikowano 8 Lipca Autor Opublikowano 8 Lipca 2 godziny temu, Dandi napisał(a): To moje jest wosk ale na ponad 20 lat pracy w zawodzie to jedno z lepszych i naprawdę robiących robotę No to najpierw tego softa99 muszę skończyć a mi wystarczy na baaaardzo długo...
Tazz Opublikowano 13 Lipca Autor Opublikowano 13 Lipca W zeszłym tygodniu przestał mi się otwierać normalnie bagaznik, tylko musiałem kluczykiem (dobrze ze wkładka dziala). Wiec musiałem rozebrać klapę i poszukać przyczyn... jak się okazało było ich kilka.. Silownik odmówił współpracy, został wymieniony na sprawna używkę W zamku padł mikrostyk i nie było podświetlenia bagażnika więc wlecial nowy Dodatkowo jeden kabelek od wtyczki do zamka się urwał i wtyczka zaśniedziała Ciężko znaleźć taka wtyczkę ale na szrocie się udało coś podobnego i pasującego. Po wymianie wróciło światło w bagażniku no i jeszcze mikrostyk padł... Wiec wymiana na nowy No i wróciła pełna funkcjonalność otwierania bagaznika 3
Tazz Opublikowano 22 Lipca Autor Opublikowano 22 Lipca W weekend popracowałem nad pakietem Highline Listwy trochę zaszły jakimś osadem ale trochę pasty i pracy i odrazu lepiej Co się dało i ile się dało to wyczyściłem, czyli listwy dookoła szyb, listwy na zderzakach i drzwiach oraz relingi. Dodatkowo doposazylem trochę pakiet o mały detal 4
Tazz Opublikowano 6 Sierpnia Autor Opublikowano 6 Sierpnia W zeszły piątek Passat przeszedl przegląd z wynikiem pozytywnym, jedynie trzeba było trochę wyregulować światła od strony kierowcy co musiałem uczynić sam bo diagnoście się skończyła regulacja, a ja wiedziałem gdzie jeszcze mogę pokręcić a wczoraj znowu była chwila wolnego czasu więc wziąłem się za tylne lampy: Takie porównanie jak świecą No i efekt koncowy: No i ze światłami Robiłem pierwszy raz więc poszło 2mb folii myślałem że mi nie starczy na jedną lampę, ale jak to mówią do trzech razy sztuka 2
Tazz Opublikowano 7 Sierpnia Autor Opublikowano 7 Sierpnia Wczoraj walczyłem z wgnieceniem na tylnym błotniku (tak juz kupiłem) I jestem zadowolony z efektu jaki uzyskałem 3
OMEGATOR Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Ładnie. Możesz teraz dodatkowo dorabiać na takim sprzęcie 1
Tazz Opublikowano 11 Sierpnia Autor Opublikowano 11 Sierpnia W weekend popracowałem trochę nad lakierem przy Passacie, najpierw polerka maszynowa z pasta manzerna 2500 a potem wosk fusso soft99 A później wziąłem się za wymiane głośników: Stare już się zestarzały, mimo pękniętych membran i tak grały całkiem ładnie Ale pozwoliłem sobie zakupić nowy zestaw głośników Hertz uno x170 Do tego kosmetyka plastików zewnętrznych i opon, zostało jeszcze trochę ogarnąć wnętrze i we wtorek ruszamy do Gdańska jakby ktos chciał to można jakiegoś szybkiego spota zaliczyć 2
Misiek Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Piknie panie. Jak te Hertza brzmią ? A co to za spot w Gdańsku jeśli można wiedzieć ? 1
Tazz Opublikowano 11 Sierpnia Autor Opublikowano 11 Sierpnia Jeszcze nie wiem za bardzo jak grają, muszą się trochę wygrzać, akurat w drodze do Gdańska się wygrzeją na pierwszy delikatny odsłuch grają czysto ale to nie jest niespodzianka bo stare były jakie były a narazie nie będę na nich głośno słuchać. Co do spota to tak luźno rzuciłem propozycje będę od wtorku popołudniu do czwartku popołudniu
Tazz Opublikowano 18 Sierpnia Autor Opublikowano 18 Sierpnia A więc urlop się udał, Passat pokonał trasę do Gdańska bez problemu ze spalaniem 8.7l/100 i średnią prędkością na autostradzie około 120km/h W drodze powrotnej też nie było problemów, średnie spalanie wzrosło do 9l/100 ale też i średnia prędkość wzrosła do 140km/h zadowolony jestem ze spalania jak na rodzinna podróż w nagrodę w piątek Passat dostał nowa oliwę i filtry A w sobotę na wymiane oliwy i filtrów podjechała mama ze swoim suzuki: 3
Misiek Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Czy ja odnoszę wrażenie że tył jest niżej niż przód ? No chyba że bagaj załadowany ? hmmm. 9 godzin temu, Tazz napisał(a): A więc urlop się udał, Passat pokonał trasę do Gdańska bez problemu ze spalaniem 8.7l/100 i średnią prędkością na autostradzie około 120km/h Jeszcze 130 km i byłbyś w Słupsku
Tazz Opublikowano 18 Sierpnia Autor Opublikowano 18 Sierpnia 32 minuty temu, Misiek napisał(a): Czy ja odnoszę wrażenie że tył jest niżej niż przód ? No chyba że bagaj załadowany ? hmmm. Jeszcze 130 km i byłbyś w Słupsku To jest kombi to musi być coś zawsze w bagaju Po za tym jechałem na wakacje z dziećmi więc był załadowany do linii szyb proponowałem jakiś spot, moglibyśmy się nawet umówić gdzieś w połowie drogi 1
Tazz Opublikowano 5 Września Autor Opublikowano 5 Września Po powrocie z wakacji musiałem wymienić radio bo stare się resetowało, czasami co 2 godziny a czasami co kilka minut.. wybór padł na Sony DSX-A416BT Z radia jestem zadowolony, fajnie gra, dużo fajnych ustawień no i można wybierać podświetlenie żeby dograć sobie do reszty auta, kolorów mnóstwo i można samemu sobie "zrobic" W dniu 11.08.2024 o 15:25, Misiek napisał(a): Piknie panie. Jak te Hertza brzmią? Co do głośników to średnio jestem zadowolony, graja czysto i ładnie ale z basem jest średnio, trzeba odłożyć kasę na wzmak i skrzynkę oraz wygluszenie drzwi. Później była jeszcze wycieczka do skalnego miasta w Czechach, świetna wycieczka Oczywiście Passat dal rade w wakacje, zrobił około 1800km bez zająknięcia, co do komfortu to jednak opel mi bardziej pasuje, nie wspominając o mercedesie 3
Tazz Opublikowano 9 Września Autor Opublikowano 9 Września A więc zaczęło się w piąteczek... W Passacie pod pracą wskoczył taki przebieg: A po pracy musiałem się zająć Romkiem.. Jedna laga puściła soki.. a przez wakacje były inne wydatki i wycieczki więc musiał trochę poczekać na swoją kolej ale w końcu się doczekał nowych kolan oczywiście robiłem to na "Żywca" Dostępność części do niego jest tragiczna... lagi nie są ori, bo już nie występują, ale kupiłem prawie identyczne (różniące się jednym wymiarem- odsadzeniem mocowania blotnika) I po małym mocowaniu z błotnikiem wszystko weszło na miejsce i przy okazji wleciały nowe klocki hamulcowe z przodu (też tragedia żeby kupić bez starych na wzór) ale operacja zakończona sukcesem w około godzinkę i dwa piwa w sobotę znowu Passat robił za wóz rodzinny,jednak w połowie drogi do Żywca zobaczyłem jak coś leci obok szyby kierowcy i usłyszałem jak obija się po nadwoziu.. zjechałem na stację i oglądając auto dookoła zobaczyłem tylko to: Zaslepka relingu z przodu od kierowcy postanowiła opuścić pokład... żadnych innych uszkodzeń nie widać. Ale dzisiaj po pracy podjechałem do (juz) znajomego, który rozbiera passaty w pobliżu mojego domu i kupiłem za 40zl dwie sztuki zaślepek (na przód i tył z lewej strony) 3
Misiek Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Pięknie działasz. Zawsze coś do roboty widzę ...Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 1
Tazz Opublikowano 11 Września Autor Opublikowano 11 Września Dzisiaj przyszła paczka od majfriendów, więc od razu szybka podmiana Jak było widać wcześniej A teraz jest tak : 3
Tazz Opublikowano 13 Września Autor Opublikowano 13 Września W dniu 12.09.2024 o 17:31, Misiek napisał(a): Znacznie lepiej Taki był cel A no i zaslepka relingu też już wróciła na swoje miejsce ale przez pogodę nie zrobię ładnego zdjęcia
Tazz Opublikowano 26 Października Autor Opublikowano 26 Października Może trochę nie w temacie samochodów, ale sam zrobiłem więc się pochwalę Jeszcze tylko denko z tyłu musi wyschnąć i je założę 4
Tazz Opublikowano 9 Listopada Autor Opublikowano 9 Listopada Dzisiaj żonowóz dostał nowe hamulce z przodu bo stare już się wyhamowały Najpierw czyszczenie piast Nowy komplecik, padło na TRW No i tak to się prezentuje Przy okazji zmienione kółka na zimowe 2
Misiek Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Jak się tym jeździ ?Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi