Tazz Opublikowano 18 Marca Autor Opublikowano 18 Marca A dzisiaj postanowiłem się w końcu zabrać za pieczenie 2
Tazz Opublikowano 19 Marca Autor Opublikowano 19 Marca Dzisiaj walka z drugą lampą zakończona sukcesem Teraz muszę ogarnąć metalizację odbłyśników, ale to na spokojnie A to główny powód dla którego zdecydowalem sie rozebrać lampy: Kable są sztywne i izolacja pęka. Już pozamawialem kabelki, oprawki żarówek no i w wolnej chwili będę sobie działać z kabelkami 2
Misiek Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca W dniu 18.03.2024 o 22:01, Tazz napisał(a): A dzisiaj postanowiłem się w końcu zabrać za pieczenie Dobry kuchcik z Ciebie. Ile trzymałeś w piekarniku i jaka temperatura? Czy najpierw nagrzałeś piekarnik do wymaganej temperatury, czy od momentu nagrzania wsadziłeś "ciasto"
Tazz Opublikowano 20 Marca Autor Opublikowano 20 Marca Wsadziłem odrazu do zimnego piekarnika i trzymałem na 110-120° przez 12 minut. Oczywiście po pieszczeniu się z rozklejaniem mam pamiątkę Są metalowe śruby przelotowe do ustawiania reflektora i się jej dotkłem
OMEGATOR Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca W dniu 18.03.2024 o 22:01, Tazz napisał(a): A dzisiaj postanowiłem się w końcu zabrać za pieczenie I jak smakowało 2
Tazz Opublikowano 20 Marca Autor Opublikowano 20 Marca 1 godzinę temu, OMEGATOR napisał(a): I jak smakowało Zobaczymy jak skończę 1
Misiek Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 1 godzinę temu, Tazz napisał(a): Są metalowe śruby przelotowe do ustawiania reflektora i się jej dotkłem Ale za to zrobiłeś co miałeś zrobić 1
Misiek Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 1 minutę temu, Tazz napisał(a): Zobaczymy jak skończę Z @OMEGATOR czekamy na przepis - taki dokładniejszy 1
Tazz Opublikowano 20 Marca Autor Opublikowano 20 Marca 57 minut temu, Misiek napisał(a): Z @OMEGATOR czekamy na przepis - taki dokładniejszy Sam to robiłeś już wiele razy, ja tylko czerpałem wiedzę z obserwacji
Misiek Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 37 minut temu, Tazz napisał(a): Sam to robiłeś już wiele razy, ja tylko czerpałem wiedzę z obserwacji Ale nie wkładałem lampy do piekarnika. Nigdy w życiu. Znając moje szczęście to skończyło by się na zupie zamiast cieście 1
Tazz Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca (edytowane) 7 godzin temu, Misiek napisał(a): Ale nie wkładałem lampy do piekarnika. Nigdy w życiu. Znając moje szczęście to skończyło by się na zupie zamiast cieście To jak Ty lampy rozklejasz? przecież to najprostszy sposób i nie jeden w omedze robił ciasto lampowe żeby je rozkleić Plastik nie topi się w temperaturze 120° tylko sporo wyższej Edytowane 21 Marca przez Tazz
Misiek Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca To jak Ty lampy rozklejasz? przecież to najprostszy sposób i nie jeden w omedze robił ciasto lampowe żeby je rozkleić Plastik nie topi się w temperaturze 120° tylko sporo wyższej Panie. Wzrokiem A tak na poważnie to opalarką delikatnie w koło nagrzewam miejsce łączenia klosza z obudową i specjalnymi szczypcami rozklejam po trochu Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 1
Tazz Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca Próbowałem opalarka i po 20 minutach stwierdziłem że szybciej i prościej będzie w piekarniku i się nie pomyliłem. Szczypce takie jak do demontażu kołków mocujących np tapicerkę?
Misiek Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 5 godzin temu, Tazz napisał(a): Próbowałem opalarka i po 20 minutach stwierdziłem że szybciej i prościej będzie w piekarniku i się nie pomyliłem. Szczypce takie jak do demontażu kołków mocujących np tapicerkę? Dokładnie tych szczypiec używam Ja bym się bał, że klosz stopię albo obudowę. Albo bym zapomniał, że coś do piekarnika wsadziłem 1
Tazz Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca Też ich używałem, chociaż są do innych celów. Ale sprawdzają się i do otwierania lamp I do spinek. Nie masz timera w piekarniku? Ja nastawiłem na 12 minut i jak zaczął pikać to się brałem za robotę @Jus-Tinka musi Cie nauczyć obsługi chyba 1
Misiek Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 39 minut temu, Tazz napisał(a): Nie masz timera w piekarniku? Timera wbudowanego niestety nie ma ale mam taki osobny przenośny. Jednak mimo tego bałbym się.
Tazz Opublikowano 22 Marca Autor Opublikowano 22 Marca Jest jeszcze timer w telefonie plastik się topi przy okolo 300° wiec spokojnie te 120° mu nie zaszkodzi zresztą Ci co zajmują się regeneracja też korzystają z pieca najczęściej 1
Jarqo81 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Te paski mają coś w sobie, pamiętam jak w 2010 kolega kupił takiego, tylko że 1.6 benzyna. Ja miałem wtedy w124 2.0. Ogólnie kolega cały dzień spędził nad tym autem, w sensie że dopieszczał, czyścił itd. Znalazłem jedno foto... 2
Tazz Opublikowano 29 Marca Autor Opublikowano 29 Marca Jako że roboty w robocie mało to wykorzystałem trochę swoich roboczo godzin W pełni nie profesjonalna kabina do piaskowana 1 1
Tazz Opublikowano 29 Marca Autor Opublikowano 29 Marca Może pod koniec kwietnia zmienię w końcu na letnie z zimówek 1 1
Tazz Opublikowano 31 Marca Autor Opublikowano 31 Marca Wczoraj szybki pit stop w żonowozie I mycie zimówek 1
Tazz Opublikowano 31 Marca Autor Opublikowano 31 Marca 2 godziny temu, OMEGATOR napisał(a): To auto czy kiosk ? Samochod o aerodynamice kiosku 1
Tazz Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia No dobra, letnie kółka już prawie gotowe No i już prawie na aucie z racji pogody pojeżdżę trochę motorem, bo w sumie to w piątek byłem nim na przeglądzie i mogę jeździć a jak będzie chłodniej to podrzucę felgi do kolegi na wyważenie i będzie można zakładać, w międzyczasie przyjdą nowe logo na felgi. Aha i felgi teraz są w kolorze gunmetal 1
Rekomendowane odpowiedzi