Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tazz napisał(a):

Ja w 2013 roku jak wymieniałem szybe to płaciłem 950zl z wymianą. 

Wziąłem wtedy pilkingtona a miałem czujnik deszczu, wyglądała jak orginal 

20151003_154618-1.thumb.jpg.79ff155f4da45e2c69fbcf6b577491f3.jpg

Ja nie mam czujnika deszczu to będzie może łatwiej i taniej.

Pamiętam, że do Omegi B 95r. Jak wymieniałam szybę z niebieskim paskiem żeby była to zapłaciłam 350 zł. I to było w w marcu 2020. Tydzień przed tym jak ją rozbiłam. 🤣

Opublikowano

W zeszlym roku placilem 1200 za szybe z wymiana ciezko bedzie cos taniej znalezc moim zdaniem ale to jedyna sluszna opcja 🙂 zadne uzywki, ewentulanie nowa zeykla i oklejenie folia cameleon ale to tez do mnie nie przemawia bo myslalem to u siebie zrobic 🙂

Opublikowano
Godzinę temu, Grabarz napisał(a):

W zeszlym roku placilem 1200 za szybe z wymiana ciezko bedzie cos taniej znalezc moim zdaniem ale to jedyna sluszna opcja 🙂 zadne uzywki, ewentulanie nowa zeykla i oklejenie folia cameleon ale to tez do mnie nie przemawia bo myslalem to u siebie zrobic 🙂

troche mniej płaciłem ale ja miałem zamiennik ten co Sylwia a ty chyba Pilkingtona kupiłeś 🙂

Opublikowano
54 minuty temu, Grabarz napisał(a):

@s_mama_iwy a masz juz kogos kto podszybie ogarnie? 🙂

Nie mam. Nie będę go robić poprostu. Może przyjdzie kiedyś jej czas, by jeszcze walczyć.

Opublikowano

No to szkoda nowej szyby pakować, bo i tak pęknie za miesiąc czy dwa, niestety, przerabialem temat dwukrotnie i przestrzegam przed tym zeby zaoszczedzic dodatkowe koszty :) tymbardziej ze masz sztywniejsze zawieszenie wiec to dziala na niekorzysc

Opublikowano
2 godziny temu, Grabarz napisał(a):

No to szkoda nowej szyby pakować, bo i tak pęknie za miesiąc czy dwa, niestety, przerabialem temat dwukrotnie i przestrzegam przed tym zeby zaoszczedzic dodatkowe koszty 🙂 tymbardziej ze masz sztywniejsze zawieszenie wiec to dziala na niekorzysc

Musze mieć czym jeździć a zbliża się przegląd w marcu, więc muszę ją wymienić.

W poprzedniej omedze też mi pękła szyba a podszybie było zdrowe, więc to wcale nie wyrok. Nasze łódzkie drogi tak tez mogą działać... Stan jest tragiczny. Sztywne zawieszenie właśnie również dobrze obrywa. 

Opublikowano

Ale w be tak nie gnily bo podszybia ida na dawce do efelki :) zresztą jak wyjma Ci szybe to będzie widać co jest :)

• Lubię to 1
Opublikowano
13 godzin temu, Grabarz napisał(a):

Ale w be tak nie gnily bo podszybia ida na dawce do efelki 🙂 zresztą jak wyjma Ci szybe to będzie widać co jest 🙂

No dokładnie 😊

• Lubię to 1
Opublikowano

Załatw sobie lewy przegląd jak masz nie robić podszybia. graba dobrze pisze. Chociaż u mnie był brak podszybia. Wyczyścili, odbudowali klejem. I na ten klej jeszcze raz dali klej i wkleili. Trzymało parę lat. Ale to trzeba zadać sobie pytanie co z tą Omega będzie i wtedy podejmować kroki. 

• Lubię to 2
Opublikowano
37 minut temu, Vision95 napisał(a):

Załatw sobie lewy przegląd jak masz nie robić podszybia. graba dobrze pisze. Chociaż u mnie był brak podszybia. Wyczyścili, odbudowali klejem. I na ten klej jeszcze raz dali klej i wkleili. Trzymało parę lat. Ale to trzeba zadać sobie pytanie co z tą Omega będzie i wtedy podejmować kroki. 

Jak narazie to nie wiem co z nią będzie. 😉

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

To były piękne 4 latka z Omcią. 

Omcia wraca do swojego starego miejsca zamieszkania do Trzebicy do poprzedniego właściciela...@OMEGATOR w Twoje rejony.

Już na początku lipca odjedzie spod naszego domu trafiając w dobre miejsce gdzie będzie odremontowana i pójdzie pod kocyk do garażu. ❤️ 

Przynajmniej wiem, że nikt jej nie będzie upalał, bo wiadomo jak Omegi potrafią być traktowane...

Także już dziś w sumie mogę napisać...:

Proszę o zamknięcie tematu 💪🔥

• Zmieszany 1
  • Smutno mi 1
  • Misiek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...