Wąski Opublikowano 31 Października 2023 Opublikowano 31 Października 2023 Witam kupiłem dziś radio manty bo poprzednie nie działało tak jak chciałem i nie wiem jak je podłączyć w zestawie mam kostki ISO będę musiał kupić przejściówkę do anteny ale wie ktoś może jak to podłączyć który przewód gdzie idzie itd w audio jestem zielony orginalne radio miałem Philips car 2004Fajnie jak by udało zachować sterowanie z kierownicy najtańszym kosztem ale nie musi być Wysłane z mojego T782H przy użyciu Tapatalka
Misiek Opublikowano 31 Października 2023 Opublikowano 31 Października 2023 Daj foto tej Manty, diagram (połączenia) i zdjęcie wyjścia/wejścia na ISO.
Wąski Opublikowano 31 Października 2023 Autor Opublikowano 31 Października 2023 Zaraz poszukam w instrukcji radia oryginalnego może coś będzie podłączenie czy coś Wysłane z mojego T782H przy użyciu Tapatalka
Wąski Opublikowano 31 Października 2023 Autor Opublikowano 31 Października 2023 I czy 4x10w to będzie jakoś w miarę dawało radę będzie głośniejsze od oryginału to samo będzie czy gorsze ?Wysłane z mojego T782H przy użyciu Tapatalka
Misiek Opublikowano 31 Października 2023 Opublikowano 31 Października 2023 Kostki ISO standard. Dolna sekcja to zasilanie a górna to głośniki. Ogólnie musisz kupić przejściówkę z damskiej wtyczki na męską. Czasami nieraz trzeba zamienić kabel żółty z czerwonym gdzie: Żółty - podtrzymanie pamięci - zasilanie stałe +12V Czerwony - zasilanie po zapłonie +12V lub w pozycji ACC - akcesoria (kluczyk w drugim położeniu w omedze) Niebieski - nie podłączasz Kostka głośnikowa pozostaje bez zmian to standard. Tak wygląda przejściówka: Co do mocy to powinno dać radę Ale dźwiękowo to nie wiem jak będzie brzmiało. Wszystko zależy od przetwornika dźwięku w radio i możliwości ustawienia korektora dźwięku.
Misiek Opublikowano 31 Października 2023 Opublikowano 31 Października 2023 A i jeszcze najważniejsze. Nie będziesz miał sterowania z kierownicy po zmianie radia. Nie posiada ono pinów do tego przeznaczonych tzw KEY 1 i KEY2 1
Wąski Opublikowano 31 Października 2023 Autor Opublikowano 31 Października 2023 Czy muszę kupić przejściówkę i zlutowac te przewody i przejściówkę antenyA ta przejściówka na allegro jak fachowo się nazywa ? Wysłane z mojego T782H przy użyciu Tapatalka
Wąski Opublikowano 31 Października 2023 Autor Opublikowano 31 Października 2023 I tylko te kilka przewodów najwyżej zamienić A z kad mam wiedzieć który przewód jest 12v w Ori radiu?Wysłane z mojego T782H przy użyciu Tapatalka
Misiek Opublikowano 31 Października 2023 Opublikowano 31 Października 2023 Przejściówka ISO damsko męska sekcja zasilania i głośników: https://allegro.pl/oferta/kostka-iso-rozlaczane-plus-vw-skoda-opel-audi-seat-8503344264 1
Misiek Opublikowano 31 Października 2023 Opublikowano 31 Października 2023 W radio to standard jest. W Twoim przypadku to górna sekcja Cię nie interesuje. PIN: 1 - sterowanie radiem z kierownicy 2 - +12V po stacyjce (żółty) 3 - nie używany 4 - masa (czarny) 5 - wzrost głośności wraz ze wzrostem prędkości pojazdu 6 - amplituner (wzmacniacz) wzbudzenie 7 - antena (zasilanie) wzmacniacza 8 - stały plus 12V (czerwony) 1
Misiek Opublikowano 31 Października 2023 Opublikowano 31 Października 2023 Co do anteny to byś musiał ze stelażu radia wyjąć wtyczkę i taki adapter ogarnąć: https://allegro.pl/oferta/adapter-antenowy-przejscie-gniazdo-prosty-din-iso-14206902221 1
Rekomendowane odpowiedzi