Mich1312 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Witam, strzeliła mi już drugi raz chłodnica w tym samym miejscu, mam dosyć montowania kolejnej używki (wcześniej miałem problem z kupnem nowej) Która chłodnica pasuje na 100 % pod automat? https://allegro.pl/oferta/chlodnica-wody-opel-omega-b-2-5-3-2-03-94-07-03-12442667762
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Haha, właśnie ogarniam temat, wstrzymaj się chwilę.
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 6 godzin temu, Mich1312 napisał(a): Witam, strzeliła mi już drugi raz chłodnica w tym samym miejscu, mam dosyć montowania kolejnej używki (wcześniej miałem problem z kupnem nowej) Która chłodnica pasuje na 100 % pod automat? https://allegro.pl/oferta/chlodnica-wody-opel-omega-b-2-5-3-2-03-94-07-03-12442667762 Ta chłodnica to gowno jak nie wiem, auto się grzeje mam Ja wsadzona nowa. Poczekaj. Firma na zamówienie dorabia mi na bazie oryginalnej ale cała z aluminium. Więc raczej dożywotnia już.
Mich1312 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca Godzinę temu, Vision95 napisał(a): Ta chłodnica to gowno jak nie wiem, auto się grzeje mam Ja wsadzona nowa. Poczekaj. Firma na zamówienie dorabia mi na bazie oryginalnej ale cała z aluminium. Więc raczej dożywotnia już. To ta chłodnica z mojego linku jest chudsza że się grzało?
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Jeżeli jest to zamiennik 26mm to się auto grzeje na autostradzie, na mieście ogarnia. I to nie jest tylko mój przypadek tylko więcej ich było. Możesz wsadzić 42mm z tds ale znowu tam przewody trochę inaczej i nie ma mocowań u góry na osłonę wiskozy. Jeżeli nie leje się ciurkiem z chłodnicy tylko sączy. To poczekaj aż zaczną produkować tą aluminiową. Uwierz mi. Mam ten zamiennik i siekierą go porąbać
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca W moim temacie ostatnie psoty dotyczą właśnie grzania się. Poczytaj sobie
Mich1312 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca Z mojej już cieknie konkret więc wymiana. Myślałem że ta z linku będzie w porządku. Szkoda ze z tdsa nie pasuje p&p
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) Jaka skrzynia ? Edytowane 7 Czerwca przez Vision95
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) Automat. Cienko będzie ponieważ nie wiem czy zmieści się zewnętrzna chłodnica skrzyni biegów. Nie kupuj tego thermoteca bo będzie ci się auto grzało i tylko się będziesz irytować. Chyba że jeździsz na dziada 100 na godzinę albo tylko miasto to sobie weź Edytowane 7 Czerwca przez Vision95
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Po południu będę przy kombi, tam mam w skrzyni manualnej wsadzone grubą chłodnice to ci nagram filmik i wyjaśnię co jest. Może uda się dopchać tą grubą bo sam mialem taki plan. Ale zrezygnowałem na rzecz całkowicie nowej aluminiowej 1
Mich1312 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca W sumie to jakies tragedii nie ma, szkoda ze ona nie ma otworów chociaz na chlodnice skrzyni. Za bardzo nie chcialbym drutować / rzeźbić
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Jeżeli masz możliwość mówię poczekaj na aluminium. Jeżeli nie masz czasu, szukaj używki ori. Nic innego nie wkładaj
Mich1312 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca A nie wiesz orientacyjnie ile taka aluminiowa moze kosztowac?
Vision95 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Zamówiłem coś na stronie 650pln ale przez telefon coś wspominali o 800+ no nie wiem … jak się czegoś dowiem to stworzę konkret temat albo dodam tutaj posta 1
Vision95 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca W poniedziałek wysyłają mi niby chłodnice całą aluminium. Więc kwestia czasu jak będą opinie… 1
Mich1312 Opublikowano 29 Czerwca Autor Opublikowano 29 Czerwca Założyłem jakiś czas temu na testy chłodnice z 3.2 ori uzywke, jak na razie przy tych upałach troche była pałowana i bez problemów
Vision95 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca No ja wsadziłem ją, narazie testy. Opaski trzeba mocno dociągnąć bo ślizgają z kruccow. Ale chyba szczelna i też spokój z temperaturą. 650pln 2
Vision95 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Generalnie chyba mogę ogłosić sukces. 80km autostradą temp trzyma w normie więc pozostaje kwestia wytrzymałości ale myślę że cała aluminium spełni oczekiwania. Finalnie wyszło 650pln chyba za tą chłodnicę 3
Gość maks Opublikowano 10 Grudnia Opublikowano 10 Grudnia Cos jest nie tak z silnikiem, układem chłodzenia ! Mało kiedy osiągnął taką temperaturę mój złamaz 2.5 DTI z '96
Vision95 Opublikowano 10 Grudnia Opublikowano 10 Grudnia Temat dawno załatwiony. Była niewydajna chłodnica. Być może pompa wody już nie ogarnia ale narazie jest spokój
Rekomendowane odpowiedzi