Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, strzeliła mi już drugi raz chłodnica w tym samym miejscu, mam dosyć montowania kolejnej używki (wcześniej miałem problem z kupnem nowej) 😄 Która chłodnica pasuje na 100 % pod automat?  https://allegro.pl/oferta/chlodnica-wody-opel-omega-b-2-5-3-2-03-94-07-03-12442667762 

Opublikowano

Haha, właśnie ogarniam temat, wstrzymaj się chwilę. 

IMG_1917.jpeg

IMG_1916.jpeg

Opublikowano
6 godzin temu, Mich1312 napisał(a):

Witam, strzeliła mi już drugi raz chłodnica w tym samym miejscu, mam dosyć montowania kolejnej używki (wcześniej miałem problem z kupnem nowej) 😄 Która chłodnica pasuje na 100 % pod automat?  https://allegro.pl/oferta/chlodnica-wody-opel-omega-b-2-5-3-2-03-94-07-03-12442667762 

Ta chłodnica to gowno jak nie wiem, auto się grzeje mam Ja wsadzona nowa. Poczekaj. Firma na zamówienie dorabia mi na bazie oryginalnej ale cała z aluminium. Więc raczej dożywotnia już. 

Opublikowano
Godzinę temu, Vision95 napisał(a):

Ta chłodnica to gowno jak nie wiem, auto się grzeje mam Ja wsadzona nowa. Poczekaj. Firma na zamówienie dorabia mi na bazie oryginalnej ale cała z aluminium. Więc raczej dożywotnia już. 

To ta chłodnica z mojego linku jest chudsza że się grzało?

Opublikowano

Jeżeli jest to zamiennik 26mm to się auto grzeje na autostradzie, na mieście ogarnia. I to nie jest tylko mój przypadek tylko więcej ich było. Możesz wsadzić 42mm z tds ale znowu tam przewody trochę inaczej i nie ma mocowań u góry na osłonę wiskozy. Jeżeli nie leje się ciurkiem z chłodnicy tylko sączy. To poczekaj aż zaczną produkować tą aluminiową. Uwierz mi. Mam ten zamiennik i siekierą go porąbać 

Opublikowano

W moim temacie ostatnie psoty dotyczą właśnie grzania się. Poczytaj sobie 

Opublikowano

Z mojej już cieknie konkret więc wymiana. Myślałem że ta z linku będzie w porządku. Szkoda ze z tdsa nie pasuje p&p

Opublikowano (edytowane)

Jaka skrzynia ?  

Edytowane przez Vision95
Opublikowano

Automat 

Opublikowano (edytowane)

Automat. Cienko będzie ponieważ nie wiem czy zmieści się zewnętrzna chłodnica skrzyni biegów. Nie kupuj tego thermoteca bo będzie ci się auto grzało i tylko się będziesz irytować. Chyba że jeździsz na dziada 100 na godzinę albo tylko miasto to sobie weź 

Edytowane przez Vision95
Opublikowano

Po południu będę przy kombi, tam mam w skrzyni manualnej wsadzone grubą chłodnice to ci nagram filmik i wyjaśnię co jest. Może uda się dopchać tą grubą bo sam mialem taki plan. Ale zrezygnowałem na rzecz całkowicie nowej aluminiowej 

• Dziękuję 1
Opublikowano

IMG_1933.jpeg

IMG_1934.jpeg

IMG_1935.jpeg

Opublikowano

W sumie to jakies tragedii nie ma, szkoda ze ona nie ma otworów chociaz na chlodnice skrzyni. Za bardzo nie chcialbym drutować / rzeźbić 

Opublikowano

Jeżeli masz możliwość mówię poczekaj na aluminium. Jeżeli nie masz czasu, szukaj używki ori. Nic innego nie wkładaj 

Opublikowano

A nie wiesz orientacyjnie ile taka aluminiowa moze kosztowac? 

Opublikowano

Zamówiłem coś na stronie 650pln ale przez telefon coś wspominali o 800+ no nie wiem … jak się czegoś dowiem to stworzę konkret temat albo dodam tutaj posta 

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W poniedziałek wysyłają mi niby chłodnice całą aluminium. Więc kwestia czasu jak będą opinie… 

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Założyłem jakiś czas temu na testy chłodnice z 3.2 ori uzywke, jak na razie przy tych upałach troche była pałowana i bez problemów 😄 

Opublikowano

No ja wsadziłem ją, narazie testy. Opaski trzeba mocno dociągnąć bo ślizgają z kruccow. Ale chyba szczelna i też spokój z temperaturą. 650pln 

IMG_2197.jpeg

IMG_2198.jpeg

IMG_2204.jpeg

1D531B48-51A5-4854-91EC-27937842139F.jpeg

• Lubię to 2
Opublikowano

Generalnie chyba mogę ogłosić sukces. 80km autostradą temp trzyma w normie więc pozostaje kwestia wytrzymałości ale myślę że cała aluminium spełni oczekiwania. Finalnie wyszło 650pln chyba za tą chłodnicę 

IMG_2218.jpeg

• Lubię to 3
Opublikowano

Wygląda na masywna 😄

Opublikowano

Mogła by być grubsza ale daje radę 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cos jest nie tak z silnikiem, układem chłodzenia !

Mało kiedy osiągnął taką temperaturę mój złamaz 2.5 DTI z '96

Opublikowano

Temat dawno załatwiony. Była niewydajna chłodnica. Być może pompa wody już nie ogarnia ale narazie jest spokój