Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pitsons1 Opublikowano 2 Października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Października Czołem Grupowicze, nadszedł w końcu ten czas, że mam chwilę co by opisać trochę na temat mojej Omci. Aktualnie 308 tyś na blacie i ponad 10 lat razem w trasie. Kupiona w 2013 roku z uszkodzonym turbo wyciągnięta dosłownie z krzaków. Nie stała tam na szczęście długo, więc stan blacharki był bardziej jak zadowalający. Było z nią na samym początku trochę przygód, zaczynając od wtrysku, którego nikt nie potrafił zdiagnozować poprzez zerwanie sie paska w czasie jazdy przez mechanika oszusta, co mówił, że wymienił a nie wymienił Ze względu na to, że lubię się bawić trochę z autami przeszła różne kolorowe wersje. Była w zielonej satynie, później padło na czerwony metalik i po kolizji w zeszłym roku przyszedł czas na zmianę na kolor zielony metalik. Wszystko oklejałem razem z moją drugą połówką Kolorystyka dobrana, ze względu trochę na sentyment do przedlifta i pasuje mi ta kolorystyka łączeń czarnego z kolorami. Do tej pory jeździłem na felgach EVO Racing 17-stkach, które w tym roku poszły na przeznaczenie typowo pod koła jesienno-zimowe, a w miejsce kół na lato weszły Barracudy Voltec 18' Wymienione z przodu tarcze na Mikody Tłumik końcowy WM sport i jak na DTI nawet coś tam burczy dodatkowo W tym roku ze względu, że omega była golas jeżeli chodzi o wnętrze, wymieniliśmy fotele i kanapę na szare skóry w komforcie, a standardowe audio zostało wymienione na zestaw BOSE i wytłumione wszystkie drzwi matami i piankami akustycznymi. Brakowało trochę niskich tonów i rozbudowałem zestaw o Hifonicsa dual 1200 RMS i wzmacniacz Hifonics Gen 4 1,5 kw rms, zasilanie na kablach 35 kwadrat. Jestem w trakcie robienia BIG3, na razie mam BIG2 na samej masie. Ciężko dostać się do tego alternatora i czasu brakuje. Dołożone dokładki na przód i progi, pomalowałem w środku lampy na czarno. W domu od zawsze jak pamiętam prawie zawsze były same Omegi, zaczynaliśmy od kombi 2.0 benzyna, później kolejna 2.0 benzyna, 2.5 DTI i czeka na reanimację 2.6 V6 benzyna. Wszystko kombi Jak mi się przypomni więcej historii z autem, to dopiszę później Załączam trochę zdjęć maszyny. Pozdrowionka 5
Misiek Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Siemasz. W końcu Jakieś plany co do wyglądu, machaniki, ulepszeń czy udziwnień.... ?Ładnie się prezentuje
Pitsons1 Opublikowano 2 Października Autor Opublikowano 2 Października 25 minut temu, Misiek napisał(a): Siemasz. W końcu Jakieś plany co do wyglądu, machaniki, ulepszeń czy udziwnień.... ? Ładnie się prezentuje Czołem i dziękuje na razie tylko serwis. Ze względu, że jeżdżone jest nią codziennie, to obniżenie zawieszenia nie wchodzi w grę, chociaż dupka by mogła trochę siąść niżej. Myślałem nad jakimś programem, ale też mi przeszło. Jak już, to Vision95 mi trochę podkręcił temat większych hebli, no i może tą rozpórkę założę przy okazji. Tak to standardowo dystanse do kółek wjadą i przerobie boczki drzwi, bo zamówiłem skórę. Mechanicznie jestem noga i wizualnie i blacharsko będę ogarniać sam temat. W najbliższym czasie możliwe, że dorwę soczewki ledowe to kupie jakieś lampy i zobaczę co mi się uda zmontować. 1
Pitsons1 Opublikowano 2 Października Autor Opublikowano 2 Października Zapomniałem dodać, że wjechała ceramika na całą folie w aucie, to teraz jeszcze bardziej się błyszczy niż na tych zdjęciach. Ale sesja będzie w niedługim czasie Więc wrzucę trochę fotek później 1
Vision95 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Jutro się biorę za hamulce więc co nie co powiem, na pewno będę robić zdjęcia i rzucać do swojego działu. Sprężyny mam tył ale gwint więc może być za nisko jakbyś chciał. Kwestia wtedy jak będzie stał przód ale mcperson też mam tylko poduszki tam byś musiał kupić nowe chcesz to pisz
Misiek Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Tak poza tematem. Zachęcam do założenia tematu w fotogalerii: https://opelomegateam.pl/forum/173-fotogaleria-opel-omega/ Tam można przesyłać zdjęcia. Forum bez zbędnych komentarzy czy spamu. Taka fotogaleria swojego auta
OMEGATOR Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Ciekawy projekt. Fajny nie spotykany na Omedze. Jeśli byś jeszcze okleił dokładki i progi na zielono to wizualnie na pewno by to ją obnizyło i był by lepszy efekt.
Vision95 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Jej trzeba gleby a nie, albo seryjnego zawieszenia a nie +30
Pitsons1 Opublikowano 3 Października Autor Opublikowano 3 Października Przód w niej to ja jeszcze podniosłem w porównaniu do serii bo nie dało się oryginalnie przez progi przejechać zwalniające @OMEGATOR może i wizualnie poszłaby niżej, ale w mojej głowie miało to właśnie tak wyglądać jakoś nie czuje auta całego w kolorze i mam zboczenie co do ,,starego'' stylu czarnych listew i czarnych progów @Vision95 może i by jej się przydało lekko pójść w dół, ale ja nią jeżdżę codziennie i moje okolice nie są przystosowane do jeżdżenia z niskim zawieszeniem.
Vision95 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Nie mówie że tak jak ja ale to jest wyżej jak fabryka.. chociaż moje kombi też pieje w górę
Pitsons1 Opublikowano 3 Października Autor Opublikowano 3 Października No aż tak wysoko to nie jest, jak dla mnie to na styk idealnie, bo lokalnie podjeżdżając pod krawężniki mam 1 cm prześwitu, tak bym pewnie musiał wymieniać dokładki 2 razy w roku Wiec zostaje przy tym jak jest. Ale jak wrzucę kilka worków kleju do bagażnika to siada bardzo ładnie dupka
Pitsons1 Opublikowano 3 Października Autor Opublikowano 3 Października Znalazłem historyczne zdjęcie jak pierwsze stalówki były zmienione na pierwsze alusy 2
pszczelaszkov Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października za********e w tym zielono czarnym 1
OMEGATOR Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października 2 godziny temu, pszczelaszkov napisał(a): za********e w tym zielono czarnym Następny zielony się odzywa 1
Rekomendowane odpowiedzi