Misiek Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Witam. Niedługo będzie możliwość wgrania języka polskiego do wyświetlacza CID. Dokładniej to menu BC (Board Computer - komputer pokładowy) i jego funkcje. Język polski jest zamieniony fabrycznie z językiem portugalskim. Po zmianie języka na polski w CID menu ustawień radia, CD, CDC/zmieniarki, NAVI i dźwięku (tony niskie, wysokie, balans i fader) jest w portugalskim. Wynika to ze względu, że za ich obecność odpowiadają układy pamięci w samym radio. Reszta języków i ich pisownia/symbole pozostają bez zmian. Zostały zmienione niektóre symbole, nie mające wpływ na użytkowanie. Do zmiany potrzebny jest tylko wyświetlacz CID. Nie ma potrzeby wysyłania radia. Póki co to trwają testy. Jeśli wszystko będzie OK podczas testów post zostanie edytowany. Jeśli są jakieś sugestie bądź propozycje proszę o podzielenie się nimi. Dziękuję Kilka foto z prac KOMUNIKATY: MENU BC I USTAWIENIA POSZCZEGÓLNYCH OPCJI: WIDOK GŁÓWNY (MAIN): TRYB TESTOWY CID:
Vision95 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) Zmień czcionkę napisu uwaga .. jeżeli jest inna bo już nie wiem powinno być zużyte paliwo albo spalone paliwo wg. Mnie Edytowane 12 Listopada przez Vision95
Misiek Opublikowano 12 Listopada Autor Opublikowano 12 Listopada Zmień czcionkę napisu uwaga .. jeżeli jest inna bo już nie wiem powinno być zużyte paliwo albo spalone paliwo wg. Mnie Każdą literę z literę trzeba by było zrobić od nowa. Spalone paliwo zamiast średnie spalanie czy zamiast całkowitego ? Tłumaczenie zostało zrobione w miarę 1 do 1. Ewentualnie może być zamiast spalania całkowitego - spalanie na trasie - Trip ConsumptionWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Vision95 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Spalanie całkowite kojarzy się ze średnim wg. Mnie. zużyte paliwo zamiast spalanie całkowite jak dla mnie. Proste u logiczne
Misiek Opublikowano 12 Listopada Autor Opublikowano 12 Listopada 13 godzin temu, Vision95 napisał(a): Spalanie całkowite kojarzy się ze średnim wg. Mnie. zużyte paliwo zamiast spalanie całkowite jak dla mnie. Proste u logiczne Trip Consumption to przeważnie spalanie na trasie. Z kolei z niemieckiego jest Absolutverbrauch czyli spalanie całkowite: Zobacz jak wygląda z tym co zasugerowałeś. Brak "ż" ale to kwestia najmniejszy problem. Trzeba literę zakodować bo nie ma w pamięci Dwie wersje: 1
Vision95 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) No przynajmniej jak dla mnie teraz jest oczywiste co pokazuje ta kategoria przynajmniej. chociaż pod spodem wszystko od spalanie idzie to może pokaż jak wygląda spalone paliwo Edytowane 13 Listopada przez Vision95
Marros Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Fajna sprawa To już kolejna rzecz na którą się skuszę Swoją drogą w ori CID, da sie zmienić język bez Techa, z poziomu samochodu ? 1
Misiek Opublikowano 13 Listopada Autor Opublikowano 13 Listopada Fajna sprawa To już kolejna rzecz na którą się skuszę Swoją drogą w ori CID, da sie zmienić język bez Techa, z poziomu samochodu ?Tak. Z poziomu radia to robiszWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 1
Vision95 Opublikowano Piątek o 19:34 Opublikowano Piątek o 19:34 To kiedy Cid wysyłać? Z przepływką od razu ?
Misiek Opublikowano Niedziela o 14:14 Autor Opublikowano Niedziela o 14:14 W dniu 15.11.2024 o 20:34, Vision95 napisał(a): To kiedy Cid wysyłać? Z przepływką od razu ? Przepływkę możesz od razu jak masz możliwość Tak jak napisałem, że muszę parę testów zrobić a nie zawsze jest na to czas. Bo trzeba to już w aucie zamontować. Obecnie robię to poza autem na tzw stole 1
Vision95 Opublikowano Niedziela o 14:16 Opublikowano Niedziela o 14:16 Zaraz pójdę poszukać i zrobię paczkę. Później się odezwę 1
Rekomendowane odpowiedzi