Ks Konrad Opublikowano 21 Września 2025 Opublikowano 21 Września 2025 (edytowane) nie ma sprawy Justynka ,chętnie się zobaczę z wami ,Agnieszki nie będzie nie może (studiuję i dlatego jej nie będzie) ja natomiast tak ,do zobaczenia w październiku i zmiany statusu 1-go .Pozdrawiam wszystkich was serdecznie. Edytowane 21 Września 2025 przez Ks Konrad 2
DameK Opublikowano Środa o 23:26 Opublikowano Środa o 23:26 Cześć! Miło widzieć, że jest więcej posiadaczy tego dyliżansu. Długo szukałem aktywnej grupy związanej z Omegą, więc cieszę się, że tutaj trafiłem. Krótko o mnie: jestem Damian. W wolnym czasie lubię podłubać w garażu, a zawodowo jestem kierowcą ciężarówki. Często zaopatruję niemieckich producentów samochodów (kto jeździł na automotive, ten się w cyrku nie śmieje). Wcześniej pracowałem w transporcie medycznym oraz jako technik sygnalizacji i oświetlenia na Dolnym Śląsku. W przeszłości miałem przyjemność jeździć Vectrą B. W zeszłym roku kupiłem Omegę B FL z 2000 roku. Samochód, który jest starszy ode mnie... Więcej opowiem w poście o samym samochodzie. Mam nadzieję, że miło spędzę tutaj czas, dowiem się czegoś ciekawego i poznam fajnych ludzi. Do zobaczenia na drogach! 2 1
Vision95 Opublikowano 18 godzin temu Autor Opublikowano 18 godzin temu 6 godzin temu, DameK napisał(a): Cześć! Miło widzieć, że jest więcej posiadaczy tego dyliżansu. Długo szukałem aktywnej grupy związanej z Omegą, więc cieszę się, że tutaj trafiłem. Krótko o mnie: jestem Damian. W wolnym czasie lubię podłubać w garażu, a zawodowo jestem kierowcą ciężarówki. Często zaopatruję niemieckich producentów samochodów (kto jeździł na automotive, ten się w cyrku nie śmieje). Wcześniej pracowałem w transporcie medycznym oraz jako technik sygnalizacji i oświetlenia na Dolnym Śląsku. W przeszłości miałem przyjemność jeździć Vectrą B. W zeszłym roku kupiłem Omegę B FL z 2000 roku. Samochód, który jest starszy ode mnie... Więcej opowiem w poście o samym samochodzie. Mam nadzieję, że miło spędzę tutaj czas, dowiem się czegoś ciekawego i poznam fajnych ludzi. Do zobaczenia na drogach! Siema ja latam patelnia a @CzasiU firanka. Mam nadzieję że się spikniemy i poznamy osobiście 1
Vision95 Opublikowano 18 godzin temu Autor Opublikowano 18 godzin temu Po za tym widzę że jesteś z okolic Wrocławia. dziadek @OMEGATORjest koło ciebie. 2
Jus-Tinka Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 10 godzin temu, DameK napisał(a): Cześć! Miło widzieć, że jest więcej posiadaczy tego dyliżansu. Długo szukałem aktywnej grupy związanej z Omegą, więc cieszę się, że tutaj trafiłem. Krótko o mnie: jestem Damian. W wolnym czasie lubię podłubać w garażu, a zawodowo jestem kierowcą ciężarówki. Często zaopatruję niemieckich producentów samochodów (kto jeździł na automotive, ten się w cyrku nie śmieje). Wcześniej pracowałem w transporcie medycznym oraz jako technik sygnalizacji i oświetlenia na Dolnym Śląsku. W przeszłości miałem przyjemność jeździć Vectrą B. W zeszłym roku kupiłem Omegę B FL z 2000 roku. Samochód, który jest starszy ode mnie... Więcej opowiem w poście o samym samochodzie. Mam nadzieję, że miło spędzę tutaj czas, dowiem się czegoś ciekawego i poznam fajnych ludzi. Do zobaczenia na drogach! Witaj, nam również miło, że do nas dołączyłeś Jak trafiłeś na nas? Ktoś polecił? Czy może poprostu się wyświetliło gdzieś w czeluściach internetów? Czy masz plan odwiedzić nas na którymś naszym wydarzeniu? Na które serdecznie oczywiście zapraszamy
DameK Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Wyświetlił mi się post na Facebooku z Waszą mapą i chciałem to sprawdzić. Zajrzałem z ciekawości i zostałem. Spodobała mi się atmosfera i klimat, lubię takie społeczności. Dla mnie Omega jest przykładem motoryzacji, która już niestety nie wróci, dlatego chcę ją pielęgnować. Myślę, że dołączenie tutaj to strzał w dziesiątkę. Mam nadzieję, że z czasem uda się pojawić na którymś spotkaniu na żywo, żeby mieć możliwość wymiany doświadczeń, opinii i wzajemnej pomocy. Mieszkam we Wrocławiu, ale często bywam też w Wielkopolsce (okolice Wolsztyna i Nowego Tomyśla). Jeśli znajdzie się tam ktoś chętny na spotkanie, nawet spontaniczne, to nie mam nic przeciwko. Fajnie, że znalazło się też grono zawodowych kierowców, więc nasze rozmowy pewnie nie będą się ograniczać tylko do tematów oplowskich. 1
Jus-Tinka Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 10 minut temu, DameK napisał(a): Wyświetlił mi się post na Facebooku z Waszą mapą i chciałem to sprawdzić. Zajrzałem z ciekawości i zostałem. Spodobała mi się atmosfera i klimat, lubię takie społeczności. Dla mnie Omega jest przykładem motoryzacji, która już niestety nie wróci, dlatego chcę ją pielęgnować. Myślę, że dołączenie tutaj to strzał w dziesiątkę. Mam nadzieję, że z czasem uda się pojawić na którymś spotkaniu na żywo, żeby mieć możliwość wymiany doświadczeń, opinii i wzajemnej pomocy. Mieszkam we Wrocławiu, ale często bywam też w Wielkopolsce (okolice Wolsztyna i Nowego Tomyśla). Jeśli znajdzie się tam ktoś chętny na spotkanie, nawet spontaniczne, to nie mam nic przeciwko. Fajnie, że znalazło się też grono zawodowych kierowców, więc nasze rozmowy pewnie nie będą się ograniczać tylko do tematów oplowskich. Super, czyli nasza mapa działa cuda Jak chcesz możemy Cię dodać na naszą grupę na Messenger, daj tylko znać pod jakimi danymi jesteś na FB
Jus-Tinka Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 19 minut temu, DameK napisał(a): Mam nadzieję, że z czasem uda się pojawić na którymś spotkaniu na żywo... Mieszkam we Wrocławiu, ale często bywam też w Wielkopolsce (okolice Wolsztyna i Nowego Tomyśla). Jeśli znajdzie się tam ktoś chętny na spotkanie, nawet spontaniczne, to nie mam nic przeciwko. Z Nowego Tomyśla... jeśli tam będziesz w marcu, będziesz miał dość blisko na rozpoczęcie sezonu... Nie musisz od razu przybywać na całe wydarzenie, można w sobotę przyjechać nawet na kilka h. Zapraszamy serdecznie na ognisko 1
CzasiU Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 13 godzin temu, DameK napisał(a): Cześć! Miło widzieć, że jest więcej posiadaczy tego dyliżansu. Długo szukałem aktywnej grupy związanej z Omegą, więc cieszę się, że tutaj trafiłem. Krótko o mnie: jestem Damian. W wolnym czasie lubię podłubać w garażu, a zawodowo jestem kierowcą ciężarówki. Często zaopatruję niemieckich producentów samochodów (kto jeździł na automotive, ten się w cyrku nie śmieje). Wcześniej pracowałem w transporcie medycznym oraz jako technik sygnalizacji i oświetlenia na Dolnym Śląsku. W przeszłości miałem przyjemność jeździć Vectrą B. W zeszłym roku kupiłem Omegę B FL z 2000 roku. Samochód, który jest starszy ode mnie... Więcej opowiem w poście o samym samochodzie. Mam nadzieję, że miło spędzę tutaj czas, dowiem się czegoś ciekawego i poznam fajnych ludzi. Do zobaczenia na drogach! Siemka, z aktywnych grup ogólnopolskich Omegi to tylko my zostaliśmy. Są jeszcze jakieś grupki mniejsze po 5-10 osób ale to bardziej regionalna grupa znajomych. My jesteśmy utworzona grupa po rozpadzie Omegi Elite parę lat temu, jak masz długo Omegę to też możesz kojarzyć. Chociaż ludzi ze starej Elity to można policzyć na palcach jednej dłoni. Widzę że coraz więcej zawodowych, jeszcze trochę i może transport wspólny założymy Ja też latam na międzynarodówce, na firance. Ogólnie wozimy wszystko ale ostatnio 3 lata też lataliśmy na kontraktach pod BMW, Mercedesem i VAG. Głównie Niemcy ale też Austria do Steyr’a, Czechy, Słowacja i Francja, także znam trochę temat ale nie ma się czym chwalić akurat xD Jak masz blisko to wpadaj na rozpoczęcie w marcu albo akurat na zlot w czerwcu, tylko daleko trochę masz
Misiek Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Cieszę się, że zawitałeś do naszej omegowej społeczności. Mam nadzieję, że się spotkamy na jakimś klubowym evencie. Pozdrawiam
CzasiU Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Misiek napisał(a): Cieszę się, że zawitałeś do naszej omegowej społeczności. Mam nadzieję, że się spotkamy na jakimś klubowym evencie. Pozdrawiam Ty nie miej nadziei tylko mu kwaterę ogarniaj na zlot 1 1
Misiek Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 10 minut temu, CzasiU napisał(a): Ty nie miej nadziei tylko mu kwaterę ogarniaj na zlot Czekam na sygnał
OMEGATOR Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 7 godzin temu, DameK napisał(a): Wyświetlił mi się post na Facebooku z Waszą mapą i chciałem to sprawdzić. Zajrzałem z ciekawości i zostałem. Spodobała mi się atmosfera i klimat, lubię takie społeczności. Dla mnie Omega jest przykładem motoryzacji, która już niestety nie wróci, dlatego chcę ją pielęgnować. Myślę, że dołączenie tutaj to strzał w dziesiątkę. Mam nadzieję, że z czasem uda się pojawić na którymś spotkaniu na żywo, żeby mieć możliwość wymiany doświadczeń, opinii i wzajemnej pomocy. Mieszkam we Wrocławiu, ale często bywam też w Wielkopolsce (okolice Wolsztyna i Nowego Tomyśla). Jeśli znajdzie się tam ktoś chętny na spotkanie, nawet spontaniczne, to nie mam nic przeciwko. Fajnie, że znalazło się też grono zawodowych kierowców, więc nasze rozmowy pewnie nie będą się ograniczać tylko do tematów oplowskich. Hej. Na spoty Wrocław z gratem czasem jeździsz ???
DameK Opublikowano 24 minuty temu Opublikowano 24 minuty temu 7 godzin temu, CzasiU napisał(a): Siemka, z aktywnych grup ogólnopolskich Omegi to tylko my zostaliśmy. Są jeszcze jakieś grupki mniejsze po 5-10 osób ale to bardziej regionalna grupa znajomych. My jesteśmy utworzona grupa po rozpadzie Omegi Elite parę lat temu, jak masz długo Omegę to też możesz kojarzyć. Chociaż ludzi ze starej Elity to można policzyć na palcach jednej dłoni. Widzę że coraz więcej zawodowych, jeszcze trochę i może transport wspólny założymy Ja też latam na międzynarodówce, na firance. Ogólnie wozimy wszystko ale ostatnio 3 lata też lataliśmy na kontraktach pod BMW, Mercedesem i VAG. Głównie Niemcy ale też Austria do Steyr’a, Czechy, Słowacja i Francja, także znam trochę temat ale nie ma się czym chwalić akurat xD Jak masz blisko to wpadaj na rozpoczęcie w marcu albo akurat na zlot w czerwcu, tylko daleko trochę masz Znów wychodzi na to, że świat jest mały. Mnie już po nocach się śni ,,Bitte Warten'' w Brunszwiku czy Wolfsburgu. Dzięki za zaproszenie, jeżeli czas pozwoli to nie mówię, że nie. Pewnie bardziej prawdopodobna jest opcja z Nowym Tomyślem ale zobaczymy
DameK Opublikowano 21 minut temu Opublikowano 21 minut temu 5 godzin temu, OMEGATOR napisał(a): Hej. Na spoty Wrocław z gratem czasem jeździsz ??? Omega jeszcze nie miała przyjemności tam być ale kilka razy byłem bardziej ,,incognito''
DameK Opublikowano 17 minut temu Opublikowano 17 minut temu 4 minuty temu, DameK napisał(a): Znów wychodzi na to, że świat jest mały. Mnie już po nocach się śni ,,Bitte Warten'' w Brunszwiku czy Wolfsburgu. Dzięki za zaproszenie, jeżeli czas pozwoli to nie mówię, że nie. Pewnie bardziej prawdopodobna jest opcja z Nowym Tomyślem ale zobaczymy *Ślesinem znaczy się, już nie kontaktuję o tej godzinie.
Rekomendowane odpowiedzi