lookass Opublikowano wczoraj o 13:02 Opublikowano wczoraj o 13:02 Witam, jak w tytule chciałbym się dowiedzieć od was jak wygląda taki czujnik (przód) oraz najlepiej jakby ktoś miał zdjęcia zamontowanego na swojej omedze, podejrzewam że u mnie go brakuje i też chciałbym wiedzieć jak z przewodami które do niego są podpięte, bo u mnie gdzieś muszą być ukryte bądź urwane :c, chciałbym się tym zająć aby lampy się unosiły, silniczki działają.
Vision95 Opublikowano wczoraj o 14:21 Opublikowano wczoraj o 14:21 Siema. Pierwsze pytanie czy masz xenon. Czujniki znajdują się po lewej stronie na wahaczach. Na takim cięgnie. Skręć koła w prawo i wyślij zdjęcie tyłu wahaczu jak nie znajdziesz. A jeżeli wali ci błąd poziomowania automatycznych lamp to pewnie cięgna wypadło z czujnika
lookass Opublikowano wczoraj o 16:24 Autor Opublikowano wczoraj o 16:24 Tak, mam ksenony miejsce które opisałeś sprawdzałem i nie widziałem tam czujnika, podejrzewam że poprzedni właściciel gdy robił coś z zawieszeniem to uszkodził/zgubił czujnik i go nie ma, z tyłu po tej samej stronie posiadam czujnik, mogę podrzucić jutro, albo dziś wieczorem odczyty z op-coma o ustawieniu lamp
Vision95 Opublikowano wczoraj o 16:54 Opublikowano wczoraj o 16:54 No jeżeli z przodu nie ma czujnika to chociaż jakiś kabel musi wisieć … pstryknij foto
Misiek Opublikowano wczoraj o 16:57 Opublikowano wczoraj o 16:57 Jeśli cięgno spadnie też wyrzuci błąd. To samo tyczy się uszkodzenia silniczka regulacji lub sterownika Poniżej foto z czujnika na tylnym prawym wahaczu. Z przodu czujnik jest na lewym wahaczu
lookass Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu @Misiek to foto to z polifta? Bo u mnie wydawało mi się że jest ten czujnik po lewej stronie stojąc za autem ( mam przedlifta 1997 rok)
Misiek Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 33 minuty temu, lookass napisał(a): @Misiek to foto to z polifta? Bo u mnie wydawało mi się że jest ten czujnik po lewej stronie stojąc za autem ( mam przedlifta 1997 rok) Tak. I teraz rodzi się pytanie. Czy ty fabrycznie masz xenony, które mają system auto poziomowania czy halogenu które się reguluje z poziomu pokrętła ? Chyba że fabrycznie były lampy H7, H1 a tu zmieniałeś na xenon to inna bajka. Te drugie wymagają sterownika i czujników
Vision95 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Sprawdź czy możesz włącznikiem do lamp regulować ich wysokość czy nie ma potencjometru
lookass Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Ostatnio przy wymianie sprężyn jak była uniesiona, to było słychać silniczki od lamp, poczytałem i jest możliwe że oba czujniki są po lewej stronie odpowiednio z przodu i z tyłu
Misiek Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 16 minut temu, lookass napisał(a): Ostatnio przy wymianie sprężyn jak była uniesiona, to było słychać silniczki od lamp, poczytałem i jest możliwe że oba czujniki są po lewej stronie odpowiednio z przodu i z tyłu Może być że w przed liftach były czujniki z jednej strony. Tego nie wiem dokładnie. Najlepiej podłącz się np. op-comem ze sterownikiem auto poziomowania i zobacz jakie błędy ma. Ale zobacz jeszcze jaki rodzaj włącznika świateł masz. Tu masz czujnik z przodu (lewy wahacz) z wypadniętym cięgnem. Cięgno do wahacza jest przymocowane a czujnik z boku. Skręcisz kołami to powinno być widać 1
lookass Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Dzisiaj po 15, podskoczę do niej i sprawdzę. Podrzucę fotki co mi się udało ustalić 2
lookass Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Problem że mi Omega się nie do końca zamknęła i jej żarło prąd i nie ma wystarczająco energii, spróbuję i tak podłączyć op-coma
Misiek Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Po włączniku widać że nie masz autopoziomowania i chyba był wyjmowany. Widać mini uszkodzenia po bokach W drugim zdjęciu widać jakby brakowało cięgna. Daj znać co op-com powie
Vision95 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Obydwa czujniki muszą być przymocowane do wahacza. Może też zdechł regulator w lampie któryś
Vision95 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tu też musi być cięgno. Zobacz gdzie jest
lookass Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu @Vision95 nie ma co liczyć na to że on tutaj jest, pewnie dlatego jest z nim problem, bo nie jest czujnik kompletny, poprzedni właściciel coś mówił że mógł się rozsypać, poniżej wyniki z bloku pomiarowego ( jak widać Aku mi padł bo jest 7v) XD zabiorę go do domu i podładuje
lookass Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu @Misiek uszkodzenia wynikają z tego że on oryginalnie był kremowy w środku, a poprzedni właściciel chciał mieć czarny środek więc wszystko wymieniał, a jak wymieniał to już inna bajka
Vision95 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No to jeżeli nie jest kompletny to działać nie będzie. Nawet jeżeli problem jest inny to tutaj też jest problem. Musisz szukać czujnika bądź samej ramienia z cięgnem
Misiek Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Tutaj też przychodzi mi na myśl. Że skoro jest niby auto poziomowanie to czemu włącznik świateł zmieniony, Tak wiem że może wcześniejszy nie działał.
Rekomendowane odpowiedzi