Danicho555 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Siema potrzebuje pomocy pacjent 3.2V6 generalnie miałem błąd przepływomierza (zczytane delphi-jeszcze nie mam opcom ani tech2 -obwód A czujnika masy lub objętości przepływającego powietrza) zacząłem od sprawdzenia instalacji (z pomocą znajomego) po super diagnostyce (sarkazm) doszły jeszcze dwa błędy :czujnik temperatury płynu chłodzącego i czujnik położenia wała rozrządu. (wiem że są na tej samej wiązce) Przepływomierz - odpięta wtyczka (bo na podpiętej nie ma reakcji na pedał przyśpieszenia) Na odpalonym silniku Pin1 czerwono-czarny - 5v pin2 siwy 13,7v - (czy tu nie powinna być masa?) pin3 siwo-czarny 11,3v pin4 zielony 5v pin5 niebieski (skacze od 0v-0,2v) czujnik położenia wałka rozrządu (nie wału) pin 1 siwy 13,8v - (czy tu nie powinna być masa?) pin2 niebieski 11,2v pin3 siwo-czarny 5v czy mógł by ktoś podać jakie poprawne wartości powinny tam być lub schemat "kostek" bo nie wiem czy pruć wiązkę i szukać zwary czy doszło do zwarcia w ECU (podczas wspomnianego sprawdzania) Z góry dzięki za pomoc
Danicho555 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu właśnie dostałem info od "Jakuba Kot" kostka czujnik położenia wałka rozrządu jego wartości to: pin1 siwy 0v - czyli jednak masa pin2 niebieski 12V pin3 siwo-czarny 5v jeszcze raz dzięki Kuba za błyskawiczną akcję idę kopać dalej 1
Danicho555 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Ciekawostka u mnie na kostce czujnika położenia wałka rozrządu na odpiętym w całości ECU (obie kostki) tam gdzie powinna być masa na pinie 1 kolor przewodu siwy nadal jest prąd i skacze od 0,3v-0,4v
Vision95 Opublikowano 58 minut temu Opublikowano 58 minut temu Pony podawałem od lewej zapięciem/rozpieciem do góry. Więc w sumie pin 3 środkowy to masa
Rekomendowane odpowiedzi