OMEGATOR Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Opublikowano 27 Listopada 2023 Niestety albo stety śnieg był tylko na chwilę i z testów nici. Niby coś ma dziś w nocy padać. Się okaże.
Misiek Opublikowano 27 Listopada 2023 Opublikowano 27 Listopada 2023 Jakie parametry kapci ?Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
OMEGATOR Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Opublikowano 28 Listopada 2023 Dzisiaj popadało trochę i jeździ się całkiem spoko. Co nowe to nowe. Można smiało jechać. Jedynie problem z innymi co jadą 30/40 na godzinę. Do tego korki . Po dzisiejszym dniu jestem zadowolony. Opona 185/60 r 15. 2
Misiek Opublikowano 28 Listopada 2023 Opublikowano 28 Listopada 2023 2 godziny temu, OMEGATOR napisał(a): Po dzisiejszym dniu jestem zadowolony. I to najważniejsze. Szerokości
OMEGATOR Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2024 No to przyszedł czas na hamulce. Wpadł taki zestawik. 2
Misiek Opublikowano 5 Stycznia 2024 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Teraz na ich widok będzie sam hamował. Bez wciśnięcia pedału hamulca Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
CzasiU Opublikowano 5 Stycznia 2024 Opublikowano 5 Stycznia 2024 27 minut temu, OMEGATOR napisał(a): No to przyszedł czas na hamulce. Wpadł taki zestawik. To są tarcze ATM Mikoda?
Tazz Opublikowano 5 Stycznia 2024 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Jakaś wieksza Średnica tych tarcz czy tylko mi się wydaje?
OMEGATOR Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2024 (edytowane) Mikoda 256 mm. Średnica taka sama. Edytowane 5 Stycznia 2024 przez OMEGATOR
CzasiU Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 20 godzin temu, OMEGATOR napisał(a): Mikoda 256 mm. Średnica taka sama. To uważaj żeby ich nie przegrzać, one lubią się wykrzywiać. Chciałem je do Subaru założyć (bo w tej półce cenowej nie ma podobnych) ale mi chłopaki odradzili. Po jednym okrążeniu na torze się powykrzywiały. Tylko w Subaru to wiesz jak jest... ogień na tłoki, Turbo gwizda i przed zakrętem pedał w podłogę aż się kopci Inne warunki. Tigra mało waży, jak nie będziesz się ścigał z jakimiś Polówkami czy Golfami po zakrętach to pożyją
OMEGATOR Opublikowano 7 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2024 @CzasiU no do Subaru bym nie polecał. Do normalnej jazdy są ok. W omedze już parę lat jeżdżą i nic się nie dzieje pomimo że swoje waży.
CzasiU Opublikowano 7 Stycznia 2024 Opublikowano 7 Stycznia 2024 50 minut temu, OMEGATOR napisał(a): @CzasiU no do Subaru bym nie polecał. Do normalnej jazdy są ok. W omedze już parę lat jeżdżą i nic się nie dzieje pomimo że swoje waży. A to widzę już masz je przetestowane. Ogólnie nie ma z nimi problemu, nie ścierają się tak szybko? Do omegi też miałem je założyć ale jednak troszkę się bałem i kupiłem droższe zimmermany. 1
OMEGATOR Opublikowano 7 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2024 No omega trochę na nich przejechała. Nie mogę na nie narzekać. Paru chłopaków z dolnośląskiego też miało w OB i może jeden był nie zadowolony. Ogólnie tarcze jak tarcze. Wszystko zależy od eksploatacji. Nawet najdroższe można szybko zajechać. 1
CzasiU Opublikowano 12 Stycznia 2024 Opublikowano 12 Stycznia 2024 W dniu 7.01.2024 o 18:31, OMEGATOR napisał(a): No omega trochę na nich przejechała. Nie mogę na nie narzekać. Paru chłopaków z dolnośląskiego też miało w OB i może jeden był nie zadowolony. Ogólnie tarcze jak tarcze. Wszystko zależy od eksploatacji. Nawet najdroższe można szybko zajechać. One tyle kosztują że jak pogniesz jeden komplet i kupisz drugi to i tak wychodzisz na plus, niż jakbyś wziął z górną półki Niby tak, chociaż ja na Zimmerman'ach miałem hamowanie z 220km/h do 0 (światła z kamerami) przy temp. +20C. Jak wyhamowałem do zera to z przodu siwy dym jakby się paliło byłem pewny że już po tarczach ale mega mnie zaskoczyło że się nie pogieły. Nie wszystkie tarcze by wytrzymały takiego hamowania
OMEGATOR Opublikowano 12 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2024 48 minut temu, Vision95 napisał(a): To to żyje jeszcze? A co masz na myśli ?
OMEGATOR Opublikowano 12 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2024 (edytowane) Na dzień dzisiejszy tak. Codziennie mnie wozi. P.s. Kubuś ty tam lepiej zajmij się rozbitkiem Edytowane 12 Stycznia 2024 przez OMEGATOR 1 1
CzasiU Opublikowano 12 Stycznia 2024 Opublikowano 12 Stycznia 2024 57 minut temu, OMEGATOR napisał(a): Na dzień dzisiejszy tak. Codziennie mnie wozi. P.s. Kubuś ty tam lepiej zajmij się rozbitkiem Jeszcze trochę to w ogóle zastąpi Omege xD
Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2024 Opublikowano 12 Stycznia 2024 Teraz, CzasiU napisał(a): Jeszcze trochę to w ogóle zastąpi Omege xD FWD nigdy nie zastąpi RWD 1
CzasiU Opublikowano 12 Stycznia 2024 Opublikowano 12 Stycznia 2024 4 minuty temu, Misiek napisał(a): FWD nigdy nie zastąpi RWD No to też prawda i jeszcze Omege 1
OMEGATOR Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2024 9 godzin temu, CzasiU napisał(a): Jeszcze trochę to w ogóle zastąpi Omege xD Na dojazdy do pracy jest super. A i czasem gdzieś dalej pojedzie. Tym bardziej że tylko ona ma założone oponki zimowe.
CzasiU Opublikowano 13 Stycznia 2024 Opublikowano 13 Stycznia 2024 U siebie też tak robię, jedno auta do kulania się wokół komina a Omega na dłuższe trasy/zloty etc. Bezpieczniej, ekonomiczniej, same plusy
Vision95 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Opublikowano 13 Stycznia 2024 18 godzin temu, OMEGATOR napisał(a): P.s. Kubuś ty tam lepiej zajmij się rozbitkiem Pracuje pracuje, koleszka się opieprza z sedanem.. Więc mam czas pogrzebać mechanicznie.. 1
CzasiU Opublikowano 13 Stycznia 2024 Opublikowano 13 Stycznia 2024 4 godziny temu, Vision95 napisał(a): Pracuje pracuje, koleszka się opieprza z sedanem.. Więc mam czas pogrzebać mechanicznie.. Poczekaj jak to zobaczy, to zostanie ci tylko kombi albo ten trójkąt z tylniej szyby co pisałem wcześniej 4
Rekomendowane odpowiedzi