Jarqo81 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Cześć, chcę zmienić kierownicę...jak do tego się zabrać? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vision95 Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Skręcasz kierownice w lewo o 90 stopni i w prawo o 90 stopni, plastiki mają zaślepi wyciągasz je i wykręcasz śrubki na krzyżaka. Odkręcasz lewą manetkę od regulacji kiery i zwalasz plastiki, pierw góra potem dół. Potem skręcasz kierownice do góry nogami i od tyłu masz dwa Torxy nie pamiętam jakie które trzymają poduszkę. Wyciągnij delikatnie poduszkę, odepnij zabezpieczanie kostki do góry i wyciągnij wtyczkę od poduszki, Kierownica jest przykręcona kluczem bodajże 22, też nie jestem pewny. Zaznacz sobie jak była kiera, bo jeżeli masz trakcję to później będą problemy. Ogólnie 5 minut roboty, jak odkręcisz śrubę która trzyma kierownice to wkręć ją z powrotem ale luzem. Kierownice łapie z lewej i prawej i na przemian ciągnij do siebie (raz lekko idzie raz ciężko).. Śrubę zostawiasz po to, abyś nie musiał chodzić z lodem pod okiem przez cały dzien. Jak coś to pytaj. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vision95 Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Jakby co to dzwoń 514495685 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarqo81 Opublikowano 20 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Dziękuje bardzo, więc da się bez ściągacza. Jutro spróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vision95 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Taaaaak, czasami jest to męczące... Pod śrubą która trzyma całą kierownice jest blaszka specjalna która kontruje śrube i nie pozwala jej się odkręcić. Blaszki trzeba odgiąć, żeby dobrze założyć klucze a później zagiąć. Dobrze skręć ale wiesz nie siłuj się... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazz Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Dodałbym odpięcie akumulatora przed przystąpieniem do operacji 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarqo81 Opublikowano 21 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2 godziny temu, Tazz napisał(a): Dodałbym odpięcie akumulatora przed przystąpieniem do operacji Tak tez zrobiłem. Nowa kierownica na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vision95 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2 godziny temu, Jarqo81 napisał(a): Tak tez zrobiłem. Nowa kierownica na miejscu Po jakiejś regeneracji czy taka ładna się trafiła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarqo81 Opublikowano 21 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 3 godziny temu, Vision95 napisał(a): Po jakiejś regeneracji czy taka ładna się trafiła? Trudno mi powiedzieć, nie znam się na tym...ale jest mega ładna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi