CzasiU Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 12 minut temu, Misiek napisał(a): Tylko to "pogadamy" ma wiele znaczeń Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Czyli jednak mam szukać trenera 1
Misiek Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia Omega jak stał to stała i kurz zbiera. Nie mam czasu niestety aby ją do życia doprowadzić. Po za tym ogarnąłem w regulatory do lamp hella za amelinium trzeba jeszcze śrubę wkręcić co trzyma uchwyt odbłyśnika i gotowe 4
CzasiU Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia U mnie podobnie. Jedyny progres jaki jest to na przebiegu Ale wiesz że to jest amelinowe i tego nie pomalujesz?
Misiek Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia 8 godzin temu, CzasiU napisał(a): Ale wiesz że to jest amelinowe i tego nie pomalujesz? Nawet nie podchodziłem do tego tematu
Misiek Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia I przyszła odma z regeneracji: W najbliżej nieoczekiwanym terminie, będziem działać - czytaj parę miesięcy Drugą rzeczą ogarnięte i przymiarka regulatorów ameliniowych - nie malowane I to by było tyle z wyczerpującego postu 3
Jarqo81 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ten mniejszy króciec odmy jest rozwiercony?
Misiek Opublikowano 31 Stycznia Autor Opublikowano 31 Stycznia Ten mniejszy króciec odmy jest rozwiercony?OczywiścieWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 2
Misiek Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego Nadal nic się nie dzieje. W związku, że mam zapier..ol w pracy i wykorzystałem go postanowiłem zmienić ramki pod tablice rejestracyjne: Po zmianie: Jednak przyglądając się jej dłużej zabolały mnie oczy, widząc ile już osadu na niej jest w postaci kurzu Postanowiłem umyć księżniczkę I z powrotem do stajni z sianem Sprawdzenia diabłów Czy przypadkiem woda gdzieś nie wleciała. Już na sam widok lancy z myjki rdzewieje I jeszcze do założenia: I podłączenia: Felg nie będę zmieniał bo bez sensu. Założone lato to i tak mnie zastanie lato Jak ją ogarnę. I takie tam badziewie na koniec A żem progress zrobił jak robotnicy na naszych drogach Przynajmniej omega umyta. I na koniec ciekawostka: Ręczny się urwał Bom chciał se sprawdzić ..... czy to działa po takim czasie 3 1
Misiek Opublikowano 18 Lutego Autor Opublikowano 18 Lutego Dalej się nic nie dzieje konkretnego. Omega się kurzy czyli tak jak na załączonym wideo Poza tematem to takie cuś się wykluło.... regulatory do lamp Hella (alu i druk 3D) 4
Misiek Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca Dalej nic się nie dzieje I pewnie na rozpoczęcie sezonu, zlot i zakończenie sezonu pojedzie kombii. Pocieszyłem się tym, że przerobiłem złącze RJ-45 w Tech2 na USB Uart R232, czyi port szeregowy przez USB Taka fotorelecja: Wyjście RJ-45 po prawej a pod spodem moduł UART USB R232 No to rozbieramy Tech2. W tle prawilna muza ATB Widok z bliska: Widok na płytę główną (po lewej) i płytę wyświetlacza (po prawej): Widok na złącze RJ-45 i układ MAX232 (po prawej - odpowiadający za połączenie szeregowe R232) Usunięty port RJ-35 (LAN) Usunięty port RJ_45 i układ MAX232 Usunięty PIN1 (+5V) z USB: Przygotowanie kabelków w ilości 6 sztuk: Pinologia wylutowanego układu MAX232: CZYLI: PINY 1-8 - nie używane w przypadku modułu USB PIN 9 - DTR PIN 10 - DSR PIN 11 - Rx PIN 12 - Tx PIN 13 - nie używany w przypadku modułu USB PIN 14 - nie używany w przypadku modułu USB PIN 15 - GND (masa) PIN16 - +5V (zasilanie plus) Pin 1 w gnieździe USB w module został przecięty dlatego, żeby nie zasilać Tech2 z portu USB gdyż ma on własne zasilanie. Rozmieszczenie pinów w byłym układzie MAX232. Oznaczenia odpowiadają połączeniom płyta Tech2 i UART USB (oznaczenia takie same): Tak to mniej więcej wygląda od strony pcb Tech2: Widok modułu odpowiednio podłączonego. Dodatkowo mostkujemy CTS i RTS. Usuwamy też zworkę odpowiadająca z napięcie 3.3V i 5V: Niżej widok na pin Rx i Tx: Podanie zasilania po włączeniu Tech2. Moduł jest zasilany napięciem 5V (Pin16). Pin 15 to masa. Widać diodę zasilania: Tak to wygląda rozebrane: Moduł już przyklejony klejem na gorąco: Podłączenie do komp i od razu sterowniki zainstalowane: Już po złożeniu: Widok ogólny i bałagan : Aprobata z Global Tis czyli funkcja bezpieczeństwa - sprawdzenie, działa. Potrzebna min do przeprogramowania sterownika ECU np. z manuala na automat i odwrotnie: Aplikacja Tech2Win czyli sterowanie Tech2 za pomocą komputera. Oczywiście tutaj komunikacja po USB: Widok portu USB po rozłączeniu wtyczki: Niżej filmik z prezentacji na moim kanale YT: 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Misiek Opublikowano 25 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 Kwietnia Idziemy na spokojnie Omega zmieniła miejsce spoczynku na zakładzie. Będzie coś tam robione znaczy się Poza tym zrobione loga ze stali nierdzewnej IRMSCHER w skali 1:1 Podstawa i logo - grubość po 1.5 mm Logo ze stali nierdzewnej polerowanej Wygląda to mw tak: Po zmontowaniu i przymiarki. Na szybko robione bo nie mam w pracy zbytnio czasu 50 sztuk zrobione póki co: Oczywiście końcowo podstawa będzie piaskowane i malowana na czarno a logo polerowane jeszcze raz do wykończenia A na koniec postanowiłem się pobawić CIDem: Filmik: 2024-04-23-233419654.mp4 20240417_150356.mp4 5
Misiek Opublikowano 29 Kwietnia Autor Opublikowano 29 Kwietnia Długi weekend to coś się działa. Narazie z CIDem Póki co kolory Wygląd kolorów z wyświetlacza z Vectry C przedlift - testy (góra-tryb dzienny/dół-tryb nocny) W końcu jakiś porządek ogarnąłem : Centrum dowodzenia: 2
Frytek98 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Mistrzostwo! ... Kiedy mogę wysłać CIDa na spolszczenie i zmianę kolorów? 1
Misiek Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja 8 minut temu, Frytek98 napisał(a): Mistrzostwo! ... Kiedy mogę wysłać CIDa na spolszczenie i zmianę kolorów? Nie wiem szczerze. Ja narazie testy robię i nie jest to skończone w 100%. Więc wolałbym to sprawdzić na "własnej skórze" zanim to będę robił komuś.
Misiek Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja Coś tam się zaczyna dziać Powoli ale coś: Standard 20240507_145129.mp4 Nadkola póki co to nie ma dziur, ale to jeszcze dokładnie sprawdzę. Na razie to tak ogólnie 1
Misiek Opublikowano 8 Maja Autor Opublikowano 8 Maja W dniu 7.05.2024 o 20:35, Vision95 napisał(a): Rudy ciężki temat… To fakt. Ale mam nadzieję, że będzie OK
Vision95 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja 2 godziny temu, Misiek napisał(a): To fakt. Ale mam nadzieję, że będzie OK Musi być 1
Misiek Opublikowano 21 Maja Autor Opublikowano 21 Maja Nic się nie dzieje .... Oprócz przyznanego NZ na zlot, w którym niestety jej nie będzie 2
Misiek Opublikowano 21 Maja Autor Opublikowano 21 Maja A dlaczego jej nie bedzie? Operacja ruda, blacha i się nie wyrobię. A na siłę i na szybkości nie chce tego robić. Może na zakończenie sezonu pojedzie. Jeszcze do założenia zderzaki z catery, dokończenie digitala. Wymiana drzwi Ponad pół roku już nią nie jeździłem. Brakuje mi tegoWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Grabarz Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Czaje, mialem ta sama sytuację ale udslo mi sie wstrzelic po sezonie i miedzy zlotami na szczęście
Vision95 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja 7 godzin temu, Grabarz napisał(a): Czaje, mialem ta sama sytuację ale udslo mi sie wstrzelic po sezonie i miedzy zlotami na szczęście W sumie to samo co ja.. 7 godzin temu, Misiek napisał(a): Operacja ruda, blacha i się nie wyrobię. A na siłę i na szybkości nie chce tego robić. Może na zakończenie sezonu pojedzie. Jeszcze do założenia zderzaki z catery, dokończenie digitala. Wymiana drzwi Ponad pół roku już nią nie jeździłem. Brakuje mi tego Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Na spopojnie, ogarniesz 1
Misiek Opublikowano 24 Maja Autor Opublikowano 24 Maja Dalej nic się nie dzieje Ale zostały zrobione ramki na licznik z nierdzewki. Sprawdzimy czy pasują. Jeśli tak będą robione następne 4
Rekomendowane odpowiedzi