Mich1312 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Spotkał sie ktoś z problemem braku reakcji predkosciomierza oraz obrotomierza? temperatura, paliwo działa, nalicza kilometry a nie działają najważniejsze rzeczy
Pejdzel Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Spotkał sie ktoś z problemem braku reakcji predkosciomierza oraz obrotomierza? temperatura, paliwo działa, nalicza kilometry a nie działają najważniejsze rzeczy Bezpiecznik chyba 14 ty pod deską odpowiada za zegary i akcesoria. Zacznij od tego potem regulator napięcia w alternatorze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mich1312 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia To ten bezpiecznik co odpowiada za climatronic? jesli tak, to jesli bylby spalony to tak samo nie dziala radio oraz nie podswietla zegarow jak dobrze pamietam, a zegary mi dzialaja tylko nie dziala predkosciomierz i obrotomierz
Pejdzel Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia To ten bezpiecznik co odpowiada za climatronic? jesli tak, to jesli bylby spalony to tak samo nie dziala radio oraz nie podswietla zegarow jak dobrze pamietam, a zegary mi dzialaja tylko nie dziala predkosciomierz i obrotomierzNie ten sam. I jakie mijasz napięcie na alternatorze. Spróbuj włączyć wszystko co się da i zobacz czy ożyje. Jak regulator padł to zabezpieczenie zegarów odcina na 15v i nie masz obrotomierza i prędkościomierza. Jak obciążysz układ ładowania na maxa to do pewnych obrotów czyli przy niższym ładowaniu będziesz miał zegaryWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Mich1312 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Opublikowano 10 Sierpnia Ładowanie w porządku 14.3, raz na jakiś czas licznik o zyje najbardziej rano gdy jest chłodniej, może po prostu licznik siada
Misiek Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia 24 minuty temu, Mich1312 napisał(a): Ładowanie w porządku 14.3, raz na jakiś czas licznik o zyje najbardziej rano gdy jest chłodniej, może po prostu licznik siada Ewentualnie może być regulator napięcia na liczniku. Albo zimne luty, taśma nie łączy ze stykiem. Spróbuj wyjąć licznik i wsadzić go z powrotem. Pamiętaj aby przy tej operacji mieć odłączone aku. Będzie bezpieczniej .... Tu masz pinologię złącza licznika: Dawaj znać, jak coś zdziałasz ...
Mich1312 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Opublikowano 10 Sierpnia Wyciągałem juz zegar wczoraj i taśma wygląda w miarę okej
Misiek Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia Hmmm. Może sterownik ABS/TC siada bo z niego odczytywane są te dane (w sumie z czujników ABS). Sterownik tylko to liczy i przekazuje na licznik/ecu Błędy masz jakieś
Mich1312 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia Popatrzyłem jeszcze raz dzisiaj w opcomie, błedów brak w ABS / TC ale nie pokazuje mi żadnych informacji kół itp , nawet informacji o obrotach silnika, w zakładce silnika pokazuje normalnie prędkość/ obroty silnika, a w ABS / TC NIE, przypuszczam, że potrzebna będzie wymiana całej pompy ze sterownikiem
Misiek Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Skoro ze sterownikiem pompy się łączy to powinien coś wyświetlić. Ewentualnie w opcjach op-com zmień wartość 1 na 0 i wtedy sprawdź. Zakładam że masz wersję chińską 08/2010
Mich1312 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia 1 minutę temu, Vision95 napisał(a): a podmieniłeś ten licznik wgl ? @Misiek sprawdzał mi licznik i jest ok. 1
Mich1312 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) W dniu 26.08.2024 o 22:24, Misiek napisał(a): Skoro ze sterownikiem pompy się łączy to powinien coś wyświetlić. Ewentualnie w opcjach op-com zmień wartość 1 na 0 i wtedy sprawdź. Zakładam że masz wersję chińską 08/2010 Pozmieniałem tak jak na zdjęciu i bez zmian, nawet jak zegary działaja (na zimnym) to tez nic nie pokazuje w op-comie Edytowane 27 Sierpnia przez Mich1312
Misiek Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Ja jutro zobaczę czy u mnie się połączy ze sterownikiem ABS/TC op-com ale użyję wersji chińskiej 08/2010 bo normalnie używam wersji Professional lub Advanced. Bo z Tech2 normalnie się łączy 1
Rekomendowane odpowiedzi