Vision95 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) No więc czaj najwyższy zadbać o omege i wziąć się za skrzynie. Spust oleju, demontaż miski, czyszczenie zaworów ciśnieniowych skrzyni biegów nowy olej, filtr i poskładane. Zabieg miał na celu wyeliminowanie Braku lock Up w skrzyni ale się nie udało. IMG_5346 (video-converter.com).mp4 Olej po 20k km Niestety nic się nie zmieniło po za zmianą biegów która teraz zmienia biegi obłędnie. IMG_5365.MP4 Akurat na tym Filmiku usterki Lock Up nie ma. Przy okazji zmieniony Olej w silniku z filtrem. Edytowane 20 godzin temu przez Vision95 1
Vision95 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu Dzień następny dalej szukaliśmy co się dzieje ze skrzynią, diagnostyka komputerowa wykazała, że dziwnie spada napięcie przy rozruchu. Więc poczyściłem masy i dołożył jedną ekstra od Silnika do budy (do przekładni kierowniczej). Ładowanie się poprawiło do poziomu 14.10 na odpalonych światłach i odbiornikach których używam. Fotek nie mam, wleciał kabel 50mm2. Znalazłem w końcu usterkę braku Lock Up w skrzyni biegów. Kiedyś wymieniałem serwo z pompą hamulcową, jest tam śruba która reguluje wysokość pedału hamulca. (powiedzmy, że tak jest) Składając to pierwszy raz nie wyregulowałem tego i świecił się cały czas stop z tyłu. Później Poprawiłem tą śrubę ale za mało i z czasem dopiero wyszło, że nie działa tempomat. I to jest problemem w skrzyni. Skrzynia biegów widzi, że jest wciśnięty pedał hamulca delikatnie. IMG_5367.MP4 Do demontażu serwo hamulcowe, cięgno przy pedale hamulca do regulacji i to jest tyle. Jutro tj. 19.04 Wielka sobota przy omedze, Chcę zmienić poduszki amorów i założyć rozpórkę. Zobaczymy czy to się uda. 1
OMEGATOR Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu No i fajnie Kubuś że udało się znaleźć problem
Vision95 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Jeszcze trzeba go wyeliminować
Rekomendowane odpowiedzi