Frytek98 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Czas na następny temat, tym razem mojego daily. Z racji, że szkoda mi męczyć omegi na codzień i jazda nią na daily mocno ogranicza mnie z modyfikacjami, padła decyzja o zakupie drugiego wozu do jazdy na codzień. Przez przypadek trafił się na miejscu następny Opel z tym samym silnikiem. Opel Signum z silnikiem 3.2 V6 w automacie, przedlift 2003 rok. 173 tysiące oryginalnego przebiegu, instalacja gazowa założona 17 tysięcy kilometrów temu. Stan rewelacyjny, żadnej korozji, żadnych wgnieceń, przetarty delikatnie zderzak z przodu - finalnie pójdzie do lakieru. Z wyposażenia - Czujniki parkowania przód / tył - Automatyczna klimatyzacja - NCDC 2013 - Tempomat - Skórzane fotele w pełnej elektryce z pamięcią - Klimatyzowany schowek - Lodówka - Lustro fotochrom I jakieś inne pierdoły. Obecnie czekam na pierwsze graty i zaczynamy działać 4
Misiek Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Łdniuchny egzemplarz no i łOpel. Pewnie teraz @Kartofelka przejmie kluczyki teraz Bezawaryjności 1
Marros Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Bardzo ładny egzemplarz Podobają mi się te Signumy Bezawaryjny żeby był, bo to w daily najważniejsze Miłego użytkowania @Kartofelka 1
Frytek98 Opublikowano 8 Lipca Autor Opublikowano 8 Lipca 13 godzin temu, Vision95 napisał(a): Co za skrzynia ? Aisin AF33
Vision95 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 4 godziny temu, Frytek98 napisał(a): Aisin AF33 No i jak to względem omegi?
Frytek98 Opublikowano Niedziela o 18:28 Autor Opublikowano Niedziela o 18:28 Dotarły pierwsze graty - nowe oponki na lato czyli standardowo Uniroyal Rainsport 5 w rozmiarze 225/40 R18. Z racji, że Omega zimy już nie zobaczy postanowiłem wykorzystać koła ze Stelvio które kupiłem w ubiegłym roku. Przezbrojone z zimówek na lato. Od razu założyłem komplet nowych oem śrub i wleciały na wóz. Dotarł również komplet oryginalnych 4 elektrodowych świec. Przednie gniazdo zapalniczki miało problem z jakąkolwiek ładowarką czy transmiterem więc postanowiłem je zastąpić gniazdem USB. Wpasowało się prawie idealnie, trzeba było delikatnie rozszlifować otwór pod dekorem. Wpięte w oryginalną kostkę do zasilania fabrycznej zapalniczki plus dołożony dodatkowy bezpiecznik. Młoda zaczęła narzekać na brak możliwości otwarcia szyby, po krótkim teście okazało się, że żaden z przełączników prócz kierowcy nie działa a dodatkowo kierowcy się zacina. Wyciągnąłem przełączniki z samochodu, rozebrałem na części pierwsze i wyczyściłem wszystkie styki, zobaczymy czy to pomoże. 3
Misiek Opublikowano Niedziela o 18:30 Opublikowano Niedziela o 18:30 Kurła, ledwo kupił już grzebie. Oczywiście na plus... działaj działaj 1
Marros Opublikowano Niedziela o 19:39 Opublikowano Niedziela o 19:39 Pierwsze zmiany chwilę po zakupie i od razu wóz bardziej praktyczny dzięki nowemu gniazdu i ładniejszy dzięki nowym felgą 1
OMEGATOR Opublikowano Poniedziałek o 18:44 Opublikowano Poniedziałek o 18:44 No i elegancko. A kiedy kolor na tym podkładzie ??? 1
Frytek98 Opublikowano Poniedziałek o 20:45 Autor Opublikowano Poniedziałek o 20:45 2 godziny temu, OMEGATOR napisał(a): No i elegancko. A kiedy kolor na tym podkładzie ??? Kolor najlepszy na świecie! Nawet nie wiesz jak bardzo tęskniłem za Z157 2
Rekomendowane odpowiedzi