Jarqo81 Opublikowano 10 Lutego Autor Opublikowano 10 Lutego Poza tym chciałbym zmienić świece...aktualnie są takie i nie wiem ile mają nalatane.
Vision95 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Farcik, ale przyznaj kiedy ostatnio zmieniałeś rozrząd.? 1
Jarqo81 Opublikowano 11 Lutego Autor Opublikowano 11 Lutego 11 minut temu, Vision95 napisał(a): Farcik, ale przyznaj kiedy ostatnio zmieniałeś rozrząd.? Ja te auto kupiłem pod koniec listopada 2023...
Jarqo81 Opublikowano 11 Lutego Autor Opublikowano 11 Lutego 10 godzin temu, Vision95 napisał(a): Farcik, ale przyznaj kiedy ostatnio zmieniałeś rozrząd.? Ja wiem że jak kupujesz auto i nie masz faktury z garażu na wymianę rozrządu, to powinno się zrobić wymiane zaraz po zakupie. Miałem zweryfikować rozrząd ze znajomym, ale zwlekałem. Sam sobie narobiłem wydatków.
Vision95 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Nie o to chodzi, sam sprzedałem auto które rozrząd miało robione dwa lata temu.. a nie miałem faktury. Ważne żeby chodziła i będzie git. Z tym trzeba uważać
Jarqo81 Opublikowano 13 Lutego Autor Opublikowano 13 Lutego Chyba będzie żyła, ustawiliśmy punkty, sprawdziliśmy kompresje, 12.5 na 5 cylindrach, na jednym 12.2. tak więc zmiana rozrządu na nowy SKF VKMA 05501, pompe wody Hepu P320, płyn chłodzący K2 Kuler, nowy zbiorniczek wyrównawczy, na początku kulała, ale po rozgrzaniu unormowała się. Jutro zmiana oleju silnikowego. 2
Misiek Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego VID_20240213_213158(0)(0).mp4Trzeba to opić Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 2
Vision95 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Zastosuj płukanke tec2000 przed wymianą oleju I sprawdź ponownie kompresje.
Jus-Tinka Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego 11 godzin temu, Misiek napisał(a): Trzeba to opić Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka A no trzeba i chętnie Wam poleję osobiście Każda uratowana Omega to sama radość, tak więc @Jarqo81zapraszam na priv jeśli będziesz miał czas, musimy coś omówić 1
Jarqo81 Opublikowano 14 Lutego Autor Opublikowano 14 Lutego Godzinę temu, Vision95 napisał(a): Zastosuj płukanke tec2000 przed wymianą oleju I sprawdź ponownie kompresje. Chciałem, zakupiłem LIQUI MOLY ale odradzono mi płukanki.. 2
Vision95 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego (edytowane) 15 godzin temu, Jarqo81 napisał(a): Chciałem, zakupiłem LIQUI MOLY ale odradzono mi płukanki.. Niby dlaczego odradzono? płukanka to nie jest środek zgestniajaxy olej czy cokolwiek inne. To rozrzedza olej, wypłukuje i rozpuszcza nagar. Stosuje od lat w każdym aucie i nigdy nic się nie stało. Liqui mooly też stosowałem. Tylko tam są 3 rodzaje. Musisz pokazać co żeś kupił no i nie wspomnę o tym, że jest to w silniki 15-20 minut…. Edytowane 15 Lutego przez Vision95
Jarqo81 Opublikowano 15 Lutego Autor Opublikowano 15 Lutego 7 godzin temu, Vision95 napisał(a): ,Liqui moly też stosowałem. Tylko tam są 3 rodzaje. Musisz pokazać co żeś kupił no i nie wspomnę o tym, że jest to w silniki 15-20 minut…." Kupilem LIQUI MOLY 2662
Vision95 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 3 minuty temu, Jarqo81 napisał(a): stostowałem, ale wydaje mi się, że lepszy będzie tec2000. Poczytaj pooglądaj opinie. To i to dobre 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jarqo81 Opublikowano 18 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 Lutego (edytowane) VID_20240218_170025.mp4 Siemaneczko...niedziela 18 lutego 2024...czas najwyższy było zmienić olej, niby przelatane 10 tyś olej Motul, ale to tylko na zawieszce, jaki olej na prawdę, ile przelatane na prawdę, nie wiem, więc zastosowałem płukankę LIQUI MOLY, olej jaki zleciał był czarny jak smoła. Świeży olej silnikowy to Valvoline All Climate, 5w40. Zastosowałem też CERATEC LIQUI MOLY. Z racji że zmieniłem rolkę napinacza paska osprzętu, zmieniłem też pasek osprzętu na SKF VKMV 6PK 2020. Niestety, auto wymaga dalszych prac, pokrywy alu muszą być ponownie uszczelnione, ciekną od strony rozrządu, oraz na pewno simering na kole wału korbowego wymaga wymiany, te na wałkach rozrządu wydawały się suche aczkolwiek też zostaną zmienione. Jedna robota. CDN... Edytowane 18 Lutego przez Jarqo81 Jakość 5
Vision95 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Tego cerateca mogłeś sobie darować chociaż też chwała.. płukanka zrobiła swoje, olej czarny jak smoła więc rozpuściła nagar. Stosuj co 10 tysięcy. moj mechanik generalnie stosuje hardkorowo płukanki 2h na benzynie bo dla niego 15 minut to zdecydowanie za mało. ja w dieslu jak będę robić to wg. Jego zaleceń pół h i będzie git. tak jak mówiłem co wymianę płukanka i będziesz pan zadowolony. Robię tak od kilku lat. 1
Frytek98 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego W dniu 19.02.2024 o 11:38, Vision95 napisał(a): Tego cerateca mogłeś sobie darować chociaż też chwała.. płukanka zrobiła swoje, olej czarny jak smoła więc rozpuściła nagar. Stosuj co 10 tysięcy. moj mechanik generalnie stosuje hardkorowo płukanki 2h na benzynie bo dla niego 15 minut to zdecydowanie za mało. ja w dieslu jak będę robić to wg. Jego zaleceń pół h i będzie git. tak jak mówiłem co wymianę płukanka i będziesz pan zadowolony. Robię tak od kilku lat. Cerateca też zalewam do siebie do każdego pieca, zauważyłem mega sporą poprawę w dźwięku, silnik chodzi zdecydowanie aksamitniej. 3
Jarqo81 Opublikowano 23 Lutego Autor Opublikowano 23 Lutego W dniu 20.02.2024 o 23:22, Frytek98 napisał(a): Cerateca też zalewam do siebie do każdego pieca, zauważyłem mega sporą poprawę w dźwięku, silnik chodzi zdecydowanie aksamitniej. Ogólnie jest tam napisane że w pełni uaktywni się po 7 tys. km...nie wiem czy ja wyłapie różnice w pracy silnika.
Vision95 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 6 godzin temu, Jarqo81 napisał(a): Ogólnie jest tam napisane że w pełni uaktywni się po 7 tys. km...nie wiem czy ja wyłapie różnice w pracy silnika. No zobaczymy, oczywiście napisz i daj znać.
Jarqo81 Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego 18 godzin temu, Vision95 napisał(a): No zobaczymy, oczywiście napisz i daj znać. Trochę to potrwa, zważywszy na to że miesięcznie robię tylko 1000 km... Tymczasem wpadły Irmscher Evo Star. Dałem do piaskowania, pomalowane samemu spray Boll. Efekt ,,zadowalający". 1
Misiek Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Ładnie ale brakuje czegoś na klapie Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Jarqo81 Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego 6 godzin temu, Misiek napisał(a): Ładnie ale brakuje czegoś na klapie Prodrive 2
Jarqo81 Opublikowano 11 Marca Autor Opublikowano 11 Marca Była pewna ciepła sobota, zmieniałem czujnik od temperatury wody, no to przy okazji pomalowałem górę dolotu...na srebro, tak jak z fabryki wyszło, ale teraz tak jakoś ładniej 3
Jarqo81 Opublikowano 19 Marca Autor Opublikowano 19 Marca Ręce opadają, pokrywy drugi raz uszczelniane, nowe uszczelki Victor, a znowu ciekną, no załamie się...świece też w oleju 1
Rekomendowane odpowiedzi