Wąski Opublikowano 22 Października 2023 Opublikowano 22 Października 2023 (edytowane) Witam czy te sprężyny podejdą do omegi 2.2 benzyna bez gazu 2000r? Kupuję używane i wiem że były w 2.5v6 Edytowane 22 Października 2023 przez Wąski
Pejdzel Opublikowano 22 Października 2023 Opublikowano 22 Października 2023 pasować bedą ale weź poprawkę na mase która rozkłada się na oś. 22.22 jest lekkie wiec --35 będzie jak -20 a dodatkowo może się okazać ze zrobi ci się od razu twardsze zawieszenie bo nie są przygotowane pod np 600kg tylko 900 coś, i zakres pracy amortyzatora nie przez to skróci. ale założyć się da 1
Misiek Opublikowano 22 Października 2023 Opublikowano 22 Października 2023 Tak jak kolega wyżej napisał. Z V6 są inne niż z R4 ze względu na wagę pojazdu z przodu. Ja u siebie mam Eybach ale pod V6. Ja bym ci proponował brać ale pod Twoją wersję silnikową...... Przynajmniej ja bym tak zrobił
Wąski Opublikowano 23 Października 2023 Autor Opublikowano 23 Października 2023 Akurat w tych h&r nie ma wersji silnikowej do wyboru są tylko takie jakie wysłałem na zdj
Misiek Opublikowano 23 Października 2023 Opublikowano 23 Października 2023 1 godzinę temu, Wąski napisał(a): Akurat w tych h&r nie ma wersji silnikowej do wyboru są tylko takie jakie wysłałem na zdj A to nie widziałem. W sumie szkoda. Z tego co słyszałem odnośnie H&R, to dobra firma.
Wąski Opublikowano 23 Października 2023 Autor Opublikowano 23 Października 2023 Tylko taki wybór jest a te pierwsze i tak pisze że wycofane a różnią się że te u góry mają kilka kg mniejszy nacisk na os chyba 5 kg nie więcej
Wąski Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 Sprężyny przyszły pasują mimo że -35 mm siadło fajnie mi może siadło z 10mm może trochę więcej ponieważ orginalne sprężyny miałem pęknięte dosyć dużo i te co kupiłem były wyższe od tych pękniętychI myślałem że się podniesie zamiast opuści ale wszystko jest git Wysłane z mojego T782H przy użyciu Tapatalka 1
Danicho555 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Hej też stoję przed wyborem-zakupem sprężyn (do 3,2v6 sedes), gdyż moja stoi od gleby do nadkoli - błotników przód 63cm a tył 61,5, prześwit około 13cm. Tylne sprężyny leżą zwój na zwoju - wygniecione. Chciał bym aby było sztywniej niż seria i odrobinę niżej ( ale wyżej niż teraz ). Pytanie jaką wysokość mają wasze auta od ziemi do błotników na jakich sprężynach, oraz co polecacie. Z góry dziękuję za info i pozdo dla całej Omega TEAM !!! 1
Vision95 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 44 minuty temu, Danicho555 napisał(a): Hej też stoję przed wyborem-zakupem sprężyn (do 3,2v6 sedes), gdyż moja stoi od gleby do nadkoli - błotników przód 63cm a tył 61,5, prześwit około 13cm. Tylne sprężyny leżą zwój na zwoju - wygniecione. Chciał bym aby było sztywniej niż seria i odrobinę niżej ( ale wyżej niż teraz ). Pytanie jaką wysokość mają wasze auta od ziemi do błotników na jakich sprężynach, oraz co polecacie. Z góry dziękuję za info i pozdo dla całej Omega TEAM !!! Mierzyłem kiedyś ale już nie mogę znaleść foty… przód JAMEX jakiś stary -50 bodajże tył IRMSCHER -30/-35 trochę ugnieciony. Przód spoko ale tył mógłby być twardszy zależy kto co chce. No i zaznaczyć trzeba że mało z tyłu jeszcze. Jak wrócę na weekend zakładam a6 na tył… zobaczymy
Danicho555 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca W dniu zlotu pojechałem założyć koła zakupione 12h wcześniej no i za********e siadło tylko był jeden mały problem, yyy nie dało się skręcać opona haczyła o błotnik-nadkole - Pejdzel powiedział, że mogłem cytat "kopnąć w mak-person" w sumie spróbuje jutro - ale wolał bym raczej dopasować sprężyny, dlatego pytam się co macie założone i jak wysoko od gleby do błotnika. Vision95 przód -50 grubo
Vision95 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 2 godziny temu, Danicho555 napisał(a): W dniu zlotu pojechałem założyć koła zakupione 12h wcześniej no i za********e siadło tylko był jeden mały problem, yyy nie dało się skręcać opona haczyła o błotnik-nadkole - Pejdzel powiedział, że mogłem cytat "kopnąć w mak-person" w sumie spróbuje jutro - ale wolał bym raczej dopasować sprężyny, dlatego pytam się co macie założone i jak wysoko od gleby do błotnika. Vision95 przód -50 grubo Moja seria siedziała dosyć nisko a tak na prawdę nie wiem ile siadło więc tak palnąłem, ale biorąc pod uwagę tył -30 to przód siadł dużo dużo więcej. Tu masz ori a tu chwilę po założeniu wygląda na mniej ale jak doszedł później tył to jeszcze padło w dół. Jak cofam w lewo to nie mogę kierownicą skręcać na maksa bo haczy
Danicho555 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca i tego haczenia chcę uniknąć od *** jesteś nie ważne jak, byle nisko beka żartuje oczywiście, szukam pół środka fele nie są docelowe, na zlot miały pojechać, a później zobaczymy na razie to po garażu się turlają szukałem coś innego tak aby sqrwić omkę (przepraszam za brzydkie słowo) i przykuć uwagę zresztą jak wszyscy po prostu miało być coś innego.
Vision95 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Godzinę temu, Danicho555 napisał(a): i tego haczenia chcę uniknąć od *** jesteś nie ważne jak, byle nisko beka żartuje oczywiście, szukam pół środka fele nie są docelowe, na zlot miały pojechać, a później zobaczymy na razie to po garażu się turlają szukałem coś innego tak aby sqrwić omkę (przepraszam za brzydkie słowo) i przykuć uwagę zresztą jak wszyscy po prostu miało być coś innego. Spróbuj irmschery -30. Jakby nie było ori sprężyna pod Omegę. Wg mnie najlepsze na takie coś w dół ale z gracją
Misiek Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca U mnie jest taki setup: - sprężyny - 30mm Eybach - amortyzatory B4 Bilstein Foto zaraz po montażu (3 lata temu)
Danicho555 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Dobrze to wygląda waham się nad eibach pro kit a H&R. W eibach są dwa setupy E6531-140 - Obciążenie oś przednia [kg]: 990 Obciążenie oś tylna [kg]: 1155 Obniżenie przód [mm]: 30 Obniżenie tył [mm]: 30 E6532-140 - te można stosować także w układzie V Maksymalne obciążenie osi przód: 1080 kg Maksymalne obciążenie osi tył: 1155 kg Obniżenie przód: 30 mm Obniżenie tył: 30 mm H&R 29968-2 Nacisk na oś przednią od [kg]: 936 Obniżenie [mm]: 35 Chyba skuszę się na opcję numer dwa
Danicho555 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Zamówione eibach E6532-140 z eBay 790zeta z wysyłką w pl najtaniej 900zł tyle że będą dopiero w przyszłym tygodniu, ale i tak mam co przy niej robić 1
Misiek Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 3 godziny temu, Danicho555 napisał(a): ale i tak mam co przy niej robić Załóż temat omegi. Będzie co czytać
Danicho555 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Niezły pomysł tylko muszę znaleść czas na to no i motywację 1
Rekomendowane odpowiedzi