Misiek Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 2 minuty temu, Vision95 napisał(a): Fajne i niespotykane Chociaż ja się przekonałem do dokładek Dokładnie. U mnie w sedanie to samo. Główną zmianą którą zapamiętałem jak założyłem były klapa Catery i felgi. Nie wiem dlaczego ? Nie kierownica, nie halogeny z catery czy progi z przedlifta. 1
Jus-Tinka Opublikowano 21 Maja Autor Opublikowano 21 Maja I pora na założenie zderzaka już na auto: Trzeba było pomalować siatkę i przesunąć na przód aby czujnik temperatury zewnętrznej był schowany: Poprawa napisów na tablicy rejestracyjnej No i założenie progów również pomalowanych przez @Dandi Założenie listew ozdobnych irka: Po tych zabiegach wyglądało to mw tak Po tym wszystkim wyjazd na I zlot do OW "Sudomie" w Kościerzynie. Było super: Czas powrotu do domu z kotami Większa fotorelacja z I Zlotu w odpowiednim dziale: 2
Dandi Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Tak patrzę to większość aut na forum to lakierowane przeze mnie ale naj ważniejsze że każdy zadowolony 1
Jus-Tinka Opublikowano 22 Maja Autor Opublikowano 22 Maja Wpadła klapka wlewu paliwa z logo irka od @Żaba Później wypad z @Moniczka i @Vision95 do Rowów: Po powrocie ogarnięcie do końca halogenów w zderzaku. W międzyczasie doszły wtyczki do podłączenia: I przyszedł czas na wypad do spot w lubelskie organizowany przez @Dandi. Ale przed wyjazdem regulacja lamp: Po drodze zahaczyliśmy @Skroba: I dalej w drogę już ma miejsce: Był też zwiedzony przy okazji Kazimierz Dolny: Powrót do domu czyli do rzeczywistości. Zrobiony trip bez błędów w ECU: Resztę fotorelacji można zobaczyć tutaj: 4
Jus-Tinka Opublikowano 24 Maja Autor Opublikowano 24 Maja I nadszedł dzień łatania dziur w omedze Trzeba było wszystko wyjąc. W gąbkach wody od groma, szczególnie strona pasażera. Ogólnie @Misiek robił to pierwszy raz I ukazał się piękny widok : Narzędzia w dłoń i jedziemy dalej: Teraz pora na tył: I łatamy: I tak w międzyczasie przyszły zimówki na 17: I składamy wszystko do kupy I tak w całości wyglądała na 17 alu: 2
Dandi Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 34 minuty temu, Jus-Tinka napisał(a): I nadszedł dzień łatania dziur w omedze Trzeba było wszystko wyjąc. W gąbkach wody od groma, szczególnie strona pasażera. Ogólnie @Misiek robił to pierwszy raz I ukazał się piękny widok : Narzędzia w dłoń i jedziemy dalej: Teraz pora na tył: I łatamy: I tak w międzyczasie przyszły zimówki na 17: I składamy wszystko do kupy I tak w całości wyglądała na 17 alu: @Misiekzapraszam na szkolenie po uczę cię spawać i będziesz u siebie robił jak zawodowiec ale dobrze że zrobione ruda już nie będzie tak szaleć 2
Misiek Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 12 minut temu, Dandi napisał(a): @Misiekzapraszam na szkolenie po uczę cię spawać i będziesz u siebie robił jak zawodowiec ale dobrze że zrobione ruda już nie będzie tak szaleć Dzięki. No mam nadzieję że na jakoś czas będzie spoko. Jak sam widziałeś wstawki z blachy nierdzewnej są. To też jakiś plus Czas pokaże 1
Jus-Tinka Opublikowano 26 Maja Autor Opublikowano 26 Maja Po załataniu dziur długo oczekiwany wyjazd na Wigilię Klubową 2023 w województwie łódzkim. Parę fotek: Trip z trasy: Po powrocie do domu omega został odstawiona na myjnię: Większa fotorelacja w linku poniżej: 3
Jus-Tinka Opublikowano 28 Maja Autor Opublikowano 28 Maja Takie małe fotki jeszcze na zimowych: Wpadł kabel do LPG BRC Sequent24: Kierownica Irmscher od By ale bez sterowania. Jednak wiem że można rzeźbę przeprowadzić od @Pejdzel Dlatego zagonię @Misiek aby sterowanie też przełożył Można by było ją jakoś odrestaurować No i nadszedł czas wyjazdu na rozpoczęcie sezonu w Ślesinie 22-24 marzec. Już na ramkach klubowych Kilka fot: @Misiek wstawił lampy bi-led w omedze u @ZwierzU: Znalazł się i @CzasiU @Wąski Grupowe @Gabryl @CzasiU @Wąski @ZwierzU Wjazd @ZwierzU na rozpoczęcie sezonu. Efektowny wjazd: 20240322_154014.mp4 Więcej z fotorelacji w odpowiednim dziale: 3
Jus-Tinka Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja I montaż tylnego zderzaka i blendy na klapę irka do pakietu pomalowanego przez @Dandi Widok jeszcze na stary: I do roboty najpierw rozłączenie czujników parkowania: Przymiarka blendy i mocowanie zderzaka. W zderzak irka trzeba było wyciąć kawałek abs ze względu na hak. I mocowanie blendy. Trzeba było zrobić tzw. helicoil bo nie było gwintów. M8 musiało być, bo utwory już były w blendzie takie duże ale gwinty wyrobione były. I po zamontowaniu Także pełny pakiet Irmschera do kombi jest Nie wszystko ori ale jest. Progi - laminat. Reszta ori 3
Dandi Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Coś tam polakierowane zostało kolor fajny zwlaszcza w słońcu VID_20230817_095145.mp4 4
Jus-Tinka Opublikowano 30 Maja Autor Opublikowano 30 Maja I kolejna impreza Tym razem moje 40 - lecie Odbyło się w Kościerzynie czyli w standardowym OW "Sudomie" W przygotowaniu pomogła i koleżanka. Strojenie itp itd: Zabawka @ZwierzU Oposy Charakteryzacja : I fotobudka: Większa fotorelacja jest pod linkiem: https://opelomegateam.pl/topic/280-40-stka-jus-tynki-foto-wideo/ 3
Jus-Tinka Opublikowano 1 Czerwca Autor Opublikowano 1 Czerwca I wyjazd na małą sesyjkę aby jakieś foto na pamiątkę zlotową było Poza miasto Koło domu w parku Wyjazd do Rowów po raz XXXX...... Ostatecznie to foto będzie reprezentowało mój numer zlotowy - 10 Widzimy się za niecałe 2 tygodnie 3
Dandi Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 11 godzin temu, Jus-Tinka napisał(a): I wyjazd na małą sesyjkę aby jakieś foto na pamiątkę zlotową było Poza miasto Koło domu w parku Wyjazd do Rowów po raz XXXX...... Ostatecznie to foto będzie reprezentowało mój numer zlotowy - 10 Widzimy się za niecałe 2 tygodnie Twoja omega ma więcej zdjęć i ładniejszych niż naszego Niedźwiedzia pospolitego zwanego @Misiek fajne foto 1
Misiek Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Godzinę temu, Dandi napisał(a): Twoja omega ma więcej zdjęć i ładniejszych niż naszego Niedźwiedzia pospolitego zwanego @Misiek fajne foto Dzięki. Moja omega nabiera mocy urzędowej póki co. Będą jeszcze foty
Dandi Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 22 minuty temu, Misiek napisał(a): Dzięki. Moja omega nabiera mocy urzędowej póki co. Będą jeszcze foty No no no już to słyszę od dawna dobrze że @Jus-Tinkacoś działa 1
Misiek Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, Dandi napisał(a): No no no już to słyszę od dawna dobrze że @Jus-Tinkacoś działa No coś tam się dzieje. Aczkolwiek brakuje mi jazdy moją omegą
Dandi Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Teraz, Misiek napisał(a): No coś tam się dzieje. Aczkolwiek brakuje mi jazdy moją omegą Pamiętaj każde auto co długo stoi to niestety się więcej rzeczy nawarstwia od tego stania 1
Vision95 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Ta jest, spinaj dupe i jednorazowo rób tak jak ja. Kasy jak nie masz to Daniel przeczeka bogaty jest
Jus-Tinka Opublikowano 8 Czerwca Autor Opublikowano 8 Czerwca I tak po 9 latach zdecydowałam wziąć się z klimatyzację. Po kupieniu omegi w 2015 roku jeszcze był czynnik ale starczyło go na pół roku. No to pierwsze co to sprawdzenie szczelności: Okazało się że chłodnica do wymiany i wąż do pospawania: Chłodnica wymieniona i wąż zdemontowany: Zamontowany z powrotem po usunięciu nieszczelności: Ostatecznie klima napełniona i wszystko szczelne. Najgorsza była obawa czy sprężarka po takim okresie ruszy. Jak się okazało - bez problemu: 3
KrzysztofTM Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Szacun za niewytarte klawisze klimatronika. Ja je wytarłem w sześć lat jak nią jezdzę. Co do klimy, moja umarła w ubiegłym roku, też się będę chciał z nią zmierzyć. Też pewnie zacznę od szczelności układu. 2
Misiek Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca 55 minut temu, KrzysztofTM napisał(a): Szacun za niewytarte klawisze klimatronika. Ja je wytarłem w sześć lat jak nią jezdzę. To jest panel z roku modelowego 2003. One nie były pokryte gumą. Szkoda że Opel dopiero w 2003 wpadł na ten pomysł jak w tym roku zakończył produkcję omegi 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jus-Tinka Opublikowano 9 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Czerwca I finalnie @Misiek zwany niedźwiedziem ogarnął mi kamerkę cofania w moim 2 din. No to zdjęcie osłon i dramat: Urwane mocowanie od grzania tylnej szyby: Po naprawieniu specjalnym klejem przewodzącym: Kolejny zonk - urwana masa Do testu pluszowy wziął parę kamer aby sprawdzić jakość obrazu na wyświetlaczu: Niżej na krótko podłączenie. Piny biało/czarny - żarówka od wstecznego biegu, brązowy - masa: : Dalsze rozebranie osłon i kabelkologia Trzeba jakoś to przeprowadzić i schować: Zestaw pomocny: Teraz trzeba było rozkręcić blendę klapy a dokładniej zamka: Przeprowadzamy kable od kamery na wyjściowo: Teraz tylny lewy słupek do ogarnięcia - przeprowadzenie kabli: Podłączenie przekaźnika i finalne podpięcie przewodów i ich zabezpieczenie blokadą: Na koniec przykręcenie osłon i pozostało cieszyć się efektem Wiem, że lepszym rozwiązaniem była by tutaj opcja ramki z już wbudowaną kamerką. Ale ze względy na wygląd ramek klubowych jest póki co tak. Chyba że uda się coś wymyśleć to wpadnie ramka z wbudowaną kamerą. 6
Dandi Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca 10 godzin temu, Jus-Tinka napisał(a): I finalnie @Misiek zwany niedźwiedziem ogarnął mi kamerkę cofania w moim 2 din. No to zdjęcie osłon i dramat: Urwane mocowanie od grzania tylnej szyby: Po naprawieniu specjalnym klejem przewodzącym: Kolejny zonk - urwana masa Do testu pluszowy wziął parę kamer aby sprawdzić jakość obrazu na wyświetlaczu: Niżej na krótko podłączenie. Piny biało/czarny - żarówka od wstecznego biegu, brązowy - masa: : Dalsze rozebranie osłon i kabelkologia Trzeba jakoś to przeprowadzić i schować: Zestaw pomocny: Teraz trzeba było rozkręcić blendę klapy a dokładniej zamka: Przeprowadzamy kable od kamery na wyjściowo: Teraz tylny lewy słupek do ogarnięcia - przeprowadzenie kabli: Podłączenie przekaźnika i finalne podpięcie przewodów i ich zabezpieczenie blokadą: Na koniec przykręcenie osłon i pozostało cieszyć się efektem Wiem, że lepszym rozwiązaniem była by tutaj opcja ramki z już wbudowaną kamerką. Ale ze względy na wygląd ramek klubowych jest póki co tak. Chyba że uda się coś wymyśleć to wpadnie ramka z wbudowaną kamerą. No fajnie baja ale tu się czerpie trochę dla czego nie ramka z kamerą dużo lepiej by to się prezentowało ale szacun Niedźwiadek coś zrobił czekam na więcej spraw które ma skończyć od roku
Rekomendowane odpowiedzi